Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[UPDATE] Nu ook beelden ARK: Survival Evolved op de Switch

Probeer vanaf deze herfst te overleven op de Switch.

Vandaag heeft Studio Wildcard bekend gemaakt dat het spel ARK: Survival Evolved de overstap gaat maken van PlayStation 4 en Xbox One naar de Nintendo Switch.

In het spel ARK kom je als man of vrouw aan op een mysterieus eiland, het eiland ARK. Je hebt het koud en komt bijna om van de honger. Het is aan jou om je karakter zo lang mogelijk in leven te houden. Je zal gewassen moeten verbouwen om aan groente te komen en moeten jagen voor vlees. Ook het bouwen van schuilplaatsen moet je goed afgaan. Die schuilplaats is niet alleen nodig voor de heftige weersomstandigheden, er leven ook dino’s op het eiland waartegen je jezelf moet beschermen.

Kort samengevat is het doel van ARK dus simpelweg om te overleven. Dit overleven kan je vanaf de herfst gaan uitproberen op de Switch. Volgens de ontwikkelaars van het spel ziet het spel er vergelijkbaar uit met de versies op andere consoles. Ook de gameplay zou het zelfde moeten zijn. Er wordt gestreefd om de ervaring zo identiek mogelijk te maken.

Het spel ARK Survival Evolved is al vanaf augustus 2017 te spelen op andere systemen. Bekijk de originele launchtrailer hieronder.

Update:

kort na het verschijnen van dit nieuwsartikel doken ook al de eerste gameplay beelden van de Switch-versie op. In de YouTube video is de Switch helaas enkel in handheld modus te zien maar toch geeft het alvast een inkijkje in hoe dit spel er op de Switch uit komt te zien. Bekijk de beelden hieronder.