Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Switch krijgt tijdelijke console-exclusive Light Fall

Maak een reis door de wereld van Numbra

Tijdens de Nindies Showcase werd het spel Light Fall aangekondigd. Dit spel is al verkrijgbaar op de PC en zal nu een tijdelijke console exclusive worden voor de Switch.

Ga op reis door de wereld van Numbra en ontdek op die manier je eigen verleden. Dat is de kern van het spel Light Fall. Door het ontdekken van je verleden probeer je de inwoners van Numbra te behoeden voor iets ergs. De wereld van Numbra staat bekend vanwege de “eeuwige nacht”. Hierdoor ben je aangewezen op je schaduw om dit spel te doorlopen.

In het spel speel je dus een zwart poppetje zonder enige uiterlijke kenmerken. Het is te vergelijken met het spel Limbo. De gameplay doet echter meer denken aan een andere populaire indie game, Celeste. Het tempo in het spel ligt hoog en je zal precies de juiste combo’s moeten maken om te overleven.

Light Fall bevat twee verschillende speelmodi. Er is een speedrun modus waarbij je zo snel mogelijk door het level heen rent.  En daarnaast is er een verhaalmodus, daarin zal je opzoek gaan naar je verleden om de mensheid proberen te redden.

Naast de aankondiging van dit spel kwam ook meteen een trailer online. Deze is hieronder te bekijken. Een releasedatum heeft dit spel nog niet gekregen.