Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Lumines krijgt een remaster op de Switch

Het populaire puzzelspel Lumines komt deze lente uit op de Nintendo Switch. Dit spel zal een remaster zijn waarbij ook de HD Rumble functie ondersteund zal worden. 

Het populaire puzzelspel Lumines komt deze lente uit op de Nintendo Switch. Dit spel zal een remaster zijn waarbij ook de HD Rumble functie ondersteund zal worden. 

Lumines is een spel wat al op vele platformen verkrijgbaar is. Het was ooit een launchtitel voor de PlayStation Portable (2005). Daarna is het verschenen voor de PlayStation 2, PlayStation Network, PC, Xbox Live Arcade en er is zelfs een iOS versie van het spel.

In eerste instantie lijkt het spel wat weg te hebben van Tetris. Ook bij Lumines vallen verschillende blokken van bovenaf naar beneden. De vorm van deze blokken is echter altijd hetzelfde, het zijn vierkante blokken gemaakt van vier kleinere blokken (van 2 bij 2). Deze kleinere blokken kunnen twee verschillende kleuren zijn. Ieder blok van 2 bij 2 heeft dus maximaal twee verschillende kleuren. Het is jouw taak om deze blokken zo te draaien en plaatsen dat er blokken van 2 bij 2 ontstaan die dezelfde kleur zijn.

Naast de gameplay speelt ook muziek een belangrijke rol bij deze game. Daarmee kan je afleiden wanneer er blokken bij zullen komen. Houd je ogen én oren dus goed open bij deze puzzelgame!

De Switch versie verschijnt ergens deze lente en ondersteunt dan HD Rumble. Er is ook al een trailer van het spel getoond, bekijk deze hieronder.