Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

SEGA komt met een hoop aankondigingen

Sonic Mania Plus, een nieuwe (Sonic) Racing game en een animatie serie. Het kwam allemaal voorbij vannacht!

Dit weekend is het SXSW (South by Southwest) gaming festival. Een onderdeel van het grotere SXSW entertainment festival. Vannacht had SEGA er aardig wat te vertellen.

SEGA deed verschillende aankondigingen vannacht. Er komt een fysieke versie van Sonic Mania in de vorm van Sonic Mania Plus. Deze versie zal nieuwe speelbare karakters toevoegen. Daarnaast komt er een nieuwe speelmodus (Encore mode) in het spel en zal er een multiplayer ervaring met tot vier spelers aanwezig zijn. Heb je het spel al digitaal gekocht dan zal alle content ook daar verkrijgbaar zijn. Je hoeft het spel dus niet twee keer te kopen om alle speelstijlen te verkrijgen.

Naast de fysieke release van Sonic Mania kwam er nog een aankondiging die te maken had met dit populaire Sonic spel. SEGA maakte bekend dat er een (mini)serie gemaakt gaat worden met de titel “Sonic Mania Adventures”. In eerste instantie zal deze serie bestaan uit vijf afleveringen. De serie zal uitgegeven worden via YouTube en komt dus niet op tv. Veel van de populaire karakters uit de Sonic serie zullen hun opwachting maken. De eerste aflevering zou komende maand al uit moeten komen. De volgende afleveringen volgen in de maanden daarna.

Als afsluiting had SEGA nog een cryptische video. Deze video is hieronder te zien en lijkt te verwijzen naar een nieuwe Sonic Racing game. Het enige wat SEGA erover wilde zeggen was dat het geen vervolg was op een bestaand spel. Wat het precies is blijft dus nog even onbekend. Wat verwacht/hoop jij?