Nieuwe informatie over rang X

Als eind april de 3.0 update van Splatoon 2 uitkomt zal er ook een nieuwe rang bijkomen. Rang X, hoe deze eruit gaat zien lees je hier.

Op de Japanse website van Splatoon is vandaag een hoop nieuwe informatie uitgekomen omtrent de nieuwe X rang. Deze rang zal enkel zijn voor de aller beste Splatoon spelers. De X rang kan dan ook gezien worden als een eXtreme moeilijkheidsgraad. Spelers die nu in S+10 of hoger zitten zullen automatisch overgezet worden naar deze nieuwe rang.

Voor wie is rang X?

Zoals gezegd is deze rang alleen weggelegd voor de beste Splatoon spelers. Het zijn de spelers die nu een rang hebben hoger dan S+10. Om aan te geven hoe klein deze groep is heeft Nintendo een tabel vrijgegeven met een verdeling van alle spelers. 

In deze tabel (gemaakt op 4 maart) is de verdeling van alle spelers over de rangen te zien. Het overgrote deel van alle spelers zit ergens tussen de A+ en C- rang. Slechts 13 procent weet een S rang of hoger te halen. Van alle Splatoon 2 spelers is slechts 1% hoger dan S+10. Voor die ene procent hele competitief ingestelde spelers is deze nieuwe rang in het leven geroepen.

Waarom is er deze nieuwe rang?

De nieuwe rang komt er om eerlijkere potjes te maken. Spelers die rang S+ bereikt hebben worden op dit moment allemaal bij elkaar gegooid. Of je nou S+1 of S+20 bent. Om dat te voorkomen is rang X ontworpen. Binnen deze rang zullen spelers van gelijk niveau met elkaar gematcht worden.

Hoe werkt deze nieuwe rang?

Hoe gaan ze er dan voor zorgen dat de potjes nu eerlijker worden? Het werkt net wat anders dan het gewone ranking systeem. Tot en met rang S+10 krijg je nog gewoon de balk te zien die je vol moet laten lopen. Verlies je te vaak dan breekt de balk en begin je opnieuw of zak je in rang.

Vanaf het moment dat je rang X behaald hebt kom je in een nieuw systeem terecht. Vanaf dan gaan ze over op “X power” in het Nederlands wordt dat waarschijnlijk “X kracht”. Spelers binnen de X rang zullen gematcht worden met mensen die zo veel mogelijk dezelfde X kracht hebben. Deze X kracht zal iedere maand op de eerste dag van de maand gereset worden. Is je X rang op het moment van zo’n reset te laag, dan word je teruggezet naar S+9. Op die manier zul je moeten blijven spelen om de X rang te behouden.

Wat veranderd er verder?

Omdat Nintendo met deze update het spel beter geschikt willen maken voor competitieve spelers zal er ook wat veranderen in de wisseling van stages. Deze verandering heeft niet alleen gevolgen voor de wisseling van stages, ook de release van nieuwe stages en wapens zal veranderen. Waar deze eerder verspreid over een maand werden uitgegeven zullen nieuwe wapens en stages nu allemaal aan het begin van de maand uitkomen.

Daarnaast vindt er een verandering plaats bij het wisselen van stages. Nu wordt er iedere twee uur gekozen uit ongeveer twintig verschillende stages. Straks zullen er per maand slechts 8 stages zijn waartussen gewisseld wordt. Op die manier kunnen spelers beter bekend raken met de stages en hun uitrusting en wapens beter afstemmen. Iedere maand veranderen deze 8 stages. Overigens heeft dit op turf wars geen effect. Daar zullen nog steeds alle stages gewisseld worden.

Wanneer kunnen we deze update verwachten?

De update staat gepland voor eind april. Spelers die op dat moment in S+10 of hoger zitten zullen automatisch overgezet worden naar rang X. Op 1 juni zal dan de eerste reset plaatsvinden. Vanaf dat moment zal de reset iedere eerste dag van de maand plaatsvinden. Deze update staat los van de aangekondigde betaalde DLC. Deze zal pas in de zomer van 2018 uitkomen en zal €20 kosten.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

5 gedachten over “Nieuwe informatie over rang X

Geef een reactie