Switch krijgt update naar 5.0

Vannacht is de Switch ge-update naar versie 5.0. Gisteren was er al het vermoeden dat deze snel zou komen. De update is echter minder groot dan je zou verwachten. Wat is er nieuw? Lees het hier.

Voor kleine updates wordt vaak het getal na de punt een verhoogd. Zo zou de Switch van 4.1 naar 4.2 kunnen gaan. Toch vond Nintendo de update groot genoeg om naar 5.0 te gaan. Dat heeft vooral te maken met updates in de beveiliging waar je als gebruiker niks van merkt. Welke dingen merk je wel als gebruiker?

– Nieuwe profiel icoontjes. Je kan nu kiezen uit vierentwintig nieuwe icoontjes. Deze icoontjes komen van de series ARMS en Kirby.

– Gebruik Facebook en Twitter voor het vinden van vrienden. Heb je een van deze twee accounts gekoppeld aan je profiel, dan kan je zien welke vrienden ook een Switch hebben. Die vrienden moeten dan ook hun switch met een van die sociale media verbonden hebben. Zo moet het makkelijker zijn om meer vrienden te vinden.

– Veranderingen in de app voor ouders. Voor de app voor ouders zijn verschillende nieuwe functies. Spellen kunnen uitgesloten worden van het kinderslot. Het invoeren van de pincode gaat voortaan via de controlstick in plaats van het touchscreen en het bekijken van gemaakte in-game opnames kan ook afgeschermd worden voor kinderen.

– Nieuws kan gefilterd worden. Je kan vanaf nu instellen of je nieuws wat al gelezen is niet meer tegen wil komen. Ook kan je kiezen van welke kanalen je wel een geen nieuws wil zien in het startscherm.

– Online gekochte aankopen verschijnen sneller op je Nintendo Switch Systeem

– In de controller opties zie je nu de kleuren van verschillende pro-controllers. 

Om de update te downloaden ga je naar de systeeminstellingen. Is het een update waar jij op zat te wachten? Ga je meteen aan de slag met de nieuwe profiel iconen of de vernieuwde ouder app? Laat het weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

8 gedachten over “Switch krijgt update naar 5.0

Geef een reactie