Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo Direct
Heb je de Nintendo Direct van gisteren gemist, en was al het nieuws vanmorgen een beetje té overweldigend? In dit artikel vind je een overzicht van alle aankondigingen.

Gisterenavond om 23.00 was er weer een Nintendo Direct. Er zijn behoorlijk wat aankondigingen gedaan die allemaal al als los artikel op Daily Nintendo zijn verschenen. In dit artikel een overzicht van alle aankondigingen met links naar de volledige artikelen. 

De Nintendo Direct van gisteren begon met een aantal aankondigingen over de Nintendo 3DS. Verschillende kleine en grote games werden aangekondigd. Zo kregen we beelden van een nieuwe WarioWare, Detective Pikachu, Luigi’s Mansion remake en nog veel meer. Klik hier voor een overzicht van alle aankondigingen voor de Nintendo 3DS.

Nadat alle 3DS aankondigingen gedaan waren kreeg ook de Switch de nodige aankondigingen. Het begon met het nieuws dat Kirby Star Allies na de release volgende week gratis updates blijft krijgen. Deze updates zullen nieuwe speelbare karakters toevoegen aan de game.

Vervolgens was het tijd voor een hele lijst Third-Party en indie games. Hieronder volgt een lijst, klik op de titel om naar het betreffende artikel te gaan:

HD-remake Okami komt naar de Switch

Sushi Striker komt op 8 juni naar Switch en 3DS

Nieuwe details en releasedatum voor Octopath Traveler

Travis Strikes Again: No More Heroes kreeg een nieuwe trailer

Hierna kwam de remaster van Dark Souls op de Nintendo Switch aan bod. Dat de game uitkomt op 25 mei was al bekend, gisteren bleek er die dag ook een bijpassende Amiibo uit te komen. Ook zal er een netwerk test gehouden worden voor de release van de game.

De game waarvan al zeker was dat deze voorbij zou komen in de Direct, Mario Tennis Aces, betrad hierna het podium. Er werd vooral ingegaan op de besturing en speciale moves. Ook bij deze game zal een speciale demo uitkomen die je kennis laat maken met de toernooi functie van de game. 

 

 

Het hield echter niet op met de First-Party titels van Nintendo. Het nieuws van Mario Tennis Aces werd namelijk opgevolgd met opnieuw een port van een WiiU game, namelijk Captain Toad: Treassure Tracker. Dit spel zal niet alleen een port krijgen op de Nintendo Switch, ook is er een 3DS-versie in de maak. Naast de bestaan levels zullen er ook nieuwe levels toegevoegd worden die gebaseerd zijn op New Donk City, de stad die centraal staat in Super Mario Odyssey.

Captain Toad

Deze twee wat grotere First-Party titels werden opnieuw opgevolgd met een lijstje Third-Party highlights. Zo zal Undertale “ooit” naar de Switch komen. Ook komt de remake van de eerste drie Crash Bandicoot spellen als trilogie naar de Switch. Alsof dat nog niet genoeg was kwam er ook een “complete edition” van Little Nightmares voorbij en wordt het populaire spel South Park The Fractured But Whole geport naar de Switch.

Via die lijst met spellen gingen we richting het einde van de direct. Voordat we de laatste game van de avond te zien kregen werd nog nog bekend gemaakt dat Hyrule Warriors Definitive Edition op 18 mei te koop zal zijn in Amerika en Europa. Daarna dus tijd voor de laatste game van de avond: Splatoon. Deze populaire shooter krijgt niet alleen een grote 3.0 update in april. Ook komt er betaalde DLC met daarin een nieuwe singleplayer modus en speelbare octolings.

Maar wacht, er is meer, op het moment dat de Direct klaar leek te zijn kwam er nog één aankondiging. Je zag twee inklings zwemmend door de inkt elkaar beschieten. Zou het een Splatoon speelfilm zijn? Komt er een versie van Splatoon uit op de Nintendo 3DS? Nee dames en heren, dit zijn twee nieuwe fighters voor Super Smash Bros Switch. Of het hier om een port gaat van de WiiU-versie van het spel of een geheel nieuw deel in de serie werd niet helemaal duidelijk. Wat wel zeker is, is dat dit spel nog dit jaar uit moet komen!

Een Direct met een hoop nieuwe informatie dus, wil je de gehele Direct nog even zelf op je gemak terugkijken, ook dat kan. Ga hiervoor naar dit artikel. Daar kan je ook reageren op alle aankondigingen.