Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Direct] Splatoon 2 krijgt 3.0 update in april en betaalde DLC in de zomer

Splatoon 2
Let's get these splats going!

De populaire shooter op de Nintendo Switch krijgt eind april een grote update. Naast deze grote update in april is er ook nog DLC aangekondigd voor in de zomer.

Tijdens de Nintendo Direct eerder deze avond zijn twee grote updates voor Splatoon 2 aangekondigd. Een 3.0 update met nieuwe kledingstukken, stages en een nieuwe rang en daarnaast een betaalde DLC update met een nieuwe verhaalmissie en speelbare Octolings.

Versie update 3.0

Laten we beginnen met de 3.0 update van Splatoon 2. Deze update staat gepland voor eind april. In deze update zijn meer dan 100 nieuwe kledingstukken te vinden en verschijnen er drie “nieuwe” stages. Twee van deze stages zijn eerder gebruikt in de originele Splatoon op de Nintendo WiiU (Piranha Pit en Camp Triggerfish) en een derde stage is daadwerkelijk nieuw gemaakt speciaal voor de Nintendo Switch versie. Deze stage krijgt de engelse titel “Wahoo World”.

Naast deze nieuwe toevoegingen is er ook iets veranderd aan het ranking systeem. In de originele Splatoon was de maximaal haalbare rang “S+”. In Splatoon 2 zijn daar verschillende levels binnen de “S+” rang bijgekomen. Om nog meer onderscheid te maken tussen de spelers is er nu een rang “X” bijgekomen. Wat deze rang precies inhoudt is nog niet bekend gemaakt maar in de Direct was te zien dat je na “S+9” doorging naar X. Hierover later meer.

Betaalde DLC: Octo Expansion

Naast deze gratis update in april komt er ook een betaalde update in de zomer van 2018. Deze aankondiging werd ingeleid met een lange trailer waarin een Octoling door ondergrondse gebieden liep. Later bleken dit metro gangen/stations te zijn.

In deze betaalde update wordt een geheel nieuwe singleplayer toegevoegd die je dit keer niet als Inkling doorloopt maar as Octoling (Agent 8). In deze modus zijn acht nieuwe gebieden te ontdekken met daarin verschillende levels/missies. Het uitspelen van deze singleplayer modus geeft je toegang tot een speelbare Octoling in het online gedeelte van Splatoon 2, een toevoeging die door spelers van het spel al lang gevraagd werd.

Zoals eerder gezegd zal deze betaalde DLC uitkomen in de zomer van 2018 voor een prijs van €19.99. Het DLC pakket is nu al vooruit te bestellen in de Nintendo Eshop. Als je dit doet krijg je ook speciale kleding met het Octoling logo erop.