Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Meer dan 3,8 miljoen Switch-systemen verkocht in Japan

In Japan is de Nintendo Switch het eerste jaar meer dan 3,8 miljoen keer verkocht. Dat is ruim drie keer meer dan de PlayStation 4 verkocht in zijn eerste jaar. 

In Japan is de Nintendo Switch het eerste jaar meer dan 3,8 miljoen keer verkocht. Dat is ruim drie keer meer dan de PlayStation 4 verkocht in zijn eerste jaar. 

Dat de Nintendo Switch een verkoop succes is, bleek al uit de verschillende nieuwsartikelen die de laatste tijd verschenen op Daily Nintendo. Verschillende records zijn al verbroken en ook vandaag is er weer goed nieuws voor Nintendo.

Op woensdag komen er wekelijks de hard- en softwareverkopen van Japan binnen. Deze week was een bijzondere editie, vandaag werd duidelijk hoe vaak de Switch verkocht was in zijn eerste jaar. De afgelopen week zijn er in Japan 45.083 Switch-systemen verkocht. Het totaal aantal verkopen kwam daarmee op 3.802.910 Switch-systemen! Let wel, het gaat hier enkel over de verkopen in Japan.

Om deze getallen even in perspectief te stellen: de PlayStation 4 verkocht in zijn eerste jaar ‘slechts’ 1.143.542 exemplaren. De PlayStation 4 wist daarna ieder jaar een hoger verkoopaantal te behalen. Of de Nintendo Switch ook diezelfde trend kan laten zien is nog even afwachten, maar Nintendo is het eerste jaar in ieder geval goed begonnen.