Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Linkle via mod speelbaar in The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Open your eyes... wake up, Linkle.

Open your eyes… wake up, Linkle.

De meeste Zelda-fans zullen Linkle wel kennen als de ‘vrouwelijke’ Link uit Hyrule Warriors Legends op de Nintendo 3DS en in de aankomende Hyrule Warriors: Definitive Edition voor Nintendo Switch. Fans hebben echter flink hun best gedaan om de goedgemutste boogschutter via een mod in The Legend of Zelda: Breath of the Wild te krijgen.

De Wii U-versie van Breath of the Wild heeft de laatste maanden al behoorlijk vaak in de spotlights gestaan om de vele mods die fans gecreëerd hebben. Op YouTube gaan meerdere video’s rond waarin we andere personages dan Link het verwoeste Hyrule zien verkennen. De Linkle-mod van Dario Rolle is erg spectaculair, omdat hij een eigen model heeft gebruikt, nieuwe gezichtsanimaties heeft toegevoegd en zelfs Links stem heeft aangepast. De voice-clips die gebruikt worden zijn afkomstig uit Hyrule Warriors Legends.

Hieronder is een video te zien van Linkle in actie. Had jij voor Breath of the Wild de optie willen hebben om als een vrouwelijke Link te spelen?