Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Eerste verjaardag van de Nintendo Switch ontsierd door bug

Ondanks dat het afgelopen zaterdag groot feest was bij Nintendo kwam er ook een vervelende bug aan het licht, Nintendo werkt aan een oplossing.

Ondanks dat het afgelopen zaterdag groot feest was bij Nintendo, kwam er ook een vervelende bug aan het licht. Nintendo zegt nu te werken aan een oplossing.

Afgelopen zaterdag vierde de Nintendo Switch zijn eerste verjaardag. Hoewel de Switch de afgelopen maanden ontzettend goed ontvangen is en snel aan populariteit is gestegen, is er toch een schoonheidsfoutje doorheen geglipt.

Zo klaagden verschillende mensen de afgelopen dagen dat het profielscherm van hun Switch niet meer het aantal gespeelde uren liet zien, maar in plaats daarvan kwam de melding “Laatst gespeeld 1 dag geleden”, dezelfde melding die ze kregen toen ze het spel (een jaar geleden) voor het eerste speelden. Waarschijnlijk heeft Nintendo bij het programmeren geen rekening gehouden met de jaartallen, waardoor enkel “3 maart” opgeslagen is als datum waarop het spel voor het eerst gespeeld is.

Nintendo heeft vanmorgen op Twitter toegegeven dat er bij een deel van de gebruikers wat fout is gegaan. Wel geven ze aan dat het aantal gespeelde uren nog steeds op de correcte manier bijgehouden wordt en dat deze onder de motorkap dus gewoon door blijven tellen. Tenslotte kwamen ze ook nog met de belofte dat ze werken aan een update die ze op korte termijn uit zullen gaan brengen.

Geen grote fout dus van Nintendo maar slordig is het wel, was het jou ook al opgevallen? Of let je niet zo op het aantal gespeelde uren in je profiel? Laat het weten in de reacties.