Cosplay Spotlight: Daphne als Hilda en Alain!

Daily Nintendo zet cosplayers in de schijnwerpers. Deze editie van Cosplay Spotlight staat in het teken van Daphne en haar twee cosplays uit Pokemon: Hilda en Alain!

Vertel kort iets over jezelf!

“Ik ben Daphne en ik ben 22 jaar en archeologie student aan de universiteit. Ik ben een gigantische Pokémon fan, voornamelijk van de anime. Ik ben in elke cosplay te herkennen aan de Pokéball tattoo op mijn rechterpols.”

Wie cosplay je?

“Ik cosplay Hilda van de Pokémon Black and White Games en Alain van de Pokémon XY&Z-serie.”

Waarom heb je voor Hilda en Alain gekozen?

“Ik heb voor Hilda gekozen omdat ik haar design geweldig vind en ook goed bij mij past. Omdat ze alleen in de games bestaat is het wel moeilijk om me als haar voor te doen in bijvoorbeeld fotoshoots. Ik cosplay Alain omdat niemand anders hem cosplayt en ik hem het gaafste personage aller tijden uit de Pokémon anime vind.”

Hoe heb je het kostuum samengesteld?

“Zowel Hilda’s als Alains kostuum zijn gedeeltelijk door mijzelf en gedeeltelijk door mijn oma gemaakt. Sommige dingen zoals de sjaal van Alain zijn volledig met de hand gemaakt. Veel kledingstukken hebben een tweedehands kledingstuk als basis, zoals de jas van Alain en de tas en gilet van Hilda.”

Welke andere Nintendo-personages zou je nog graag willen cosplayen?

“Ik wil nog ontzettend graag Dawn van Pokémon Diamond and Pearl cosplayen en heb al meerdere keren een simpele versie van haar gecosplayt. Graag zou ik nog haar winteroutfit van Pokémon Platinum dragen.”

Waarom ben je gaan cosplayen?

“Ik ben gaan cosplayen nadat mede studenten mee meevroegen naar een cosplay conventie. Ik had al eens cosplayers rond zien lopen en zat net een beetje in het anime wereldje en was erg benieuwd hoe het was om te cosplayen. Ik heb binnen een paar weken mijn eerste versie van Hilda voor deze conventie in elkaar gezet…”

Wil je meer zien van Daphne en haar cosplays? Volg haar op Facebook!

De Hilda foto’s zijn gemaakt door Shadowbullet Photography, en de Alain foto’s door Affect Image Photography.

Esther

Mijn naam is Esther, ik ben 21 jaar oud, en dol op Nintendo! Schrijven is een grote passie van mij, en ik vind het dan ook super om deze hobby's te combineren binnen mijn werk als redacteur. Mijn favoriete Nintendo-franchises zijn Pokemon, Earthbound, en Fire Emblem.

2 gedachten over “Cosplay Spotlight: Daphne als Hilda en Alain!

Geef een reactie