Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Cosplay Spotlight – Laura als Princess Peach!

In de eerste editie van Cosplay Spotlight vertelt cosplayer Laura over haar hobby en het Nintendo personage dat zij cosplayt: Princess Peach! Nieuwsgierig naar haar cosplay? Lees vooral verder!

Vertel kort iets over jezelf!

“Mijn naam is Laura, ik ben 23 jaar en ik studeer biologie. In mijn vrije tijd lees ik, speel ik videogames, en werk ik natuurlijk aan cosplay. Ik cosplay (onder andere) Princess Peach! De versie die ik cosplay is de Princess Peach van Super Smash Bros 4, in de rode kleur.”

Waarom heb je ervoor gekozen om Princess Peach te cosplayen?

“In de eerste instantie vond ik Princess Peach eigenlijk helemaal niks aan! Ze kwam voor mij altijd nogal leeghoofdig over, maar toen ik een keer haar gebruikte in het spel Super Smash, begon ik haar echt heel leuk te vinden, en langzamerhand vond ik haar gewoon geweldig. Peach is altijd erg vrolijk, en ziet er ook heel erg mooi uit (vooral in het rood!). Ze laat zien dat je prima in een grote jurk kan vechten!”

Hoe heb je het kostuum samengesteld?

“Ik heb dit kostuum gemaakt toen ik zelf nog niet alles wist van naaien. Een vriendin hielp me daarom mee. Eerst moest ik natuurlijk stof kopen, en gezien Peach veel verschillende tinten rood heeft, waren dat uiteindelijk veel stoffen! De kroon heb ik van foam en worbla gemaakt, en de juwelen op de kroon, jurk en sieraden heb ik zelf gemaakt met kleurstof en giethars. De pruik en handschoenen heb ik online besteld, evenals de hoepelrok die onder de rok verstopt zit.”

Welke Nintendo-personages zou je nog graag willen cosplayen?

“Een aantal personages van de serie Fire Emblem staan op mijn lijst, waaronder Cordelia van Fire Emblem: Awakening en L’arachel van Fire Emblem: The Sacred Stones”.

Waarom ben je gaan cosplayen?

“Als kind was ik altijd al dol op mezelf verkleden, ik had een aantal jurken van carnaval in mijn kledingkast die ik dan aantrok en in mijn eigen fantasiewereld leefde. Op latere leeftijd begon ik te horen van “cosplay”, maar wist ik niet echt waar ik moest starten. Een paar jaar geleden pushte mijn vriendin mij over de drempel om net als haar te gaan cosplayen, en sindsdien ben ik helemaal opgeslokt in deze hobby!”

Wil je meer zien van Laura’s cosplays? Volg haar op Facebook en op Instagram!

Ook meedoen aan de Cosplay Spotlight? Stuur ons een mailtje naar info@dailynintendo.nl