Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Fat Dragons

Een retro arcade-spel over dikke draken. Klinkt leuk, maar is het dat ook?

Een retro arcade-spel over dikke draken. Klinkt leuk, maar is het dat ook?

Fat dragons is een arcade/actiespel met retro uitzicht, gemaakt door Nostatic Software. Het spel is ook recent uitgebracht op de Wii U en bestond reeds enkele jaren voor Playstation Mobile. Zowel voor de 3DS als op de Wii U kost dit spel amper € 0,99. In het spel speel je, je had het waarschijnlijk al geraden, een dikke draak. Je moet ervoor zorgen dat de vijandige draken van jouw territorium afgaan door hen te verpletteren en dit terwijl je vuurballen en bliksemschichten ontwijkt. Simpel, toch?

Verschillende levels

Wel… Het spel heeft vier levels: de ruïnes, de jungle, de vulkaan en de lucht. Elk van deze levels heeft een eigen moeilijkheid, zoals vuurballen bij de vulkaan. Echter kan je in het begin enkel de ruïnes spelen, aangezien de andere levels nog vrijgespeeld moeten worden. De jungle vrijspelen is niet zo moeilijk eens je hebt kunnen wennen aan de besturing, maar voor de vulkaan en de lucht moet je echt al wel gevorderd zijn.

Per level krijg je verschillende aanvalsgolven van draken om te verjagen. Per golf komen er meer of moeilijkere draken. Hoe meer van deze golven je kunt verslaan en hoe sneller je dit doet, hoe hoger je score. Dit is dan ook de uiteindelijke bedoeling, per level een zo hoog mogelijke score bekomen. Ook krijg je aan het begin van elk level drie hartjes, wanneer een andere draak jou verpletterd gaat telkens een hartje weg. Het is dus ook de bedoeling om zo lang mogelijk te overleven en zo je score te verbeteren. Om de verschillende levels vrij te spelen moet je een bepaald aantal aanvalsgolven verslaan in het vorige level en dit is niet zo simpel als het klinkt.

Besturing

Onder andere door de besturing zelf, is het niet zo gemakkelijk om deze golven te verslaan, dit ondanks het feit dat je enkel de A-knop en de pijltjes (of analoge stick) gebruikt. De A-knop gebruik je om te vliegen en hoger te gaan, de pijltjes brengen je naar links of rechts, maar hier zit het probleem. Wanneer je de knop loslaat, zou je denken dat je stopt met bewegen. Nou, niet dus. De draak blijft zweven in de richting waar je het laatst heen wou gaan. Om deze reden is het heel moeilijk om juist op de andere draken te mikken en zo deze te pletten. Aan de andere kant geeft dit ook wel een extra uitdaging aan het spel. Voor je begint met spelen kan je, indien je dit wil, wel een korte tutorial volgen om de besturing onder de knie te krijgen.

Graphics en geluid

Fat Dragons heeft een retro en kleurrijk uitzicht, wat erg aantrekkelijk is. Uiteraard zijn er spellen die er veel mooier uitzien, maar voor in het “arcade-thema” is deze zeker geslaagd! Achtergrondmuziek is er niet, maar per level is het geluid op de achtergrond wel aangepast aan het thema. Zo zal je zeemeeuwen horen bij de ruïnes, andere vogels en dieren in de jungle enzovoort. Dit geeft een leuke touch aan het spel en laat merken dat er aan gewerkt is met oog voor detail.

Conclusie

Op vlak van besturing is dit zeker niet het makkelijkste spel en er is tijd nodig om alles onder de knie te krijgen, maar dit geeft wel een extra uitdaging. Het is moeilijk om alle levels vrij te spelen, laat staan een heel hoge score te behalen. Echter geeft deze moeilijkheid wel nog net iets meer dat arcade-gevoel. Er is helaas niet veel variatie in het spel, maar ook ondanks het feit dat dit spel slechts vier levels heeft, kan je jezelf er toch wel lange tijd mee bezighouden. Ook dit dankzij de hoge moeilijkheid. Het spel ziet er leuk uit en de achtergrondgeluiden geven een gepersonaliseerde touch aan de levels. Voor een spel dat slechts €0,99 kost, stelt deze niet teleur.

+ Goedkoop
+ Graphics geven een echt retro-gevoel
+ Moeilijkheidsgraad geeft het spel uitdaging

– Besturing is moeilijk
– Weinig tot geen variatie

Cijfer: 6,5