Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Meer informatie multiplayer-update Stardew Valley

ConcernedApe maakt zich klaar voor de grote update.

ConcernedApe maakt zich klaar voor de grote update.

Fans wachten al een tijdje op de aankomende multiplayer-update van Stardew Valley op de Nintendo Switch. Ontwikkelaar ConcernedApe heeft een boel nieuwe informatie naar buiten gebracht over de aankomende uitbreiding.

Als eerste gaat ConcernedApe in op het feit dat de multiplayer-update verzorgd wordt door hem en Tom Coxon van Chucklefish. Coxon heeft alle network codering gedaan om van Stardew Valley een multiplayer game te maken, iets wat ontzettend veel werk is geweest. Op dit moment is het programmeren van de toevoegingen klaar en is alle tekst verstuurd om vertaald te worden in verschillende talen. Ondertussen wordt gewerkt aan het verwijderen van bugs. Als alle tekst vertaald is, zullen alle nieuwe functionaliteiten uiterst zorgvuldig getest worden in zowel single- als multiplayer. Als dat eenmaal gebeurd is, zal de update worden vrijgegeven voor public bèta. Dit zal waarschijnlijk in de lente van dit jaar gebeuren.

Als de bèta-release dichterbij komt, zal meer informatie worden gegeven over de ins en outs van de update. Hieronder vallen een uitleg over hoe multiplayer precies gaat werken en een complete lijst met alle toevoegingen en veranderingen. Zodra het mogelijk is iets te zeggen over de precieze releasedatum, zal dit meteen naar buiten gebracht worden.

Een van de nieuwe toevoegingen in de update zijn verschillende borden, waar elk voorwerp in Stardew Valley ‘opgeklikt’ kan worden. Een afbeelding van deze borden in actie is hieronder te zien.

Bron