[REVIEW] Pokkén Tournament DX Battle Pack Wave 1

Altijd al eens Pokémon in mootjes willen hakken als Aegislash? Dan is de eerste wave Pokkén DLC misschien iets voor jou!

Het was voor de meesten behoorlijk onverwacht, maar afgelopen januari kondigde Nintendo aan dat Pokkén Tournament DX twee DLC-pakketten ging ontvangen. Het eerste pakket is inmiddels verkrijgbaar in de Nintendo eShop en deze hebben we voor jullie onder de loep genomen. Is de extra content het betalen waard? Je leest het in onze review!

Een tweesnijdend zwaard

De grootste toevoeging die het eerste DLC-pakket met zich meebrengt is de Royal Sword Pokemon Aegislash. Hoewel ik zelf geen enorme fan van de zwaardachtige Pokémon ben, was ik wel erg nieuwsgierig hoe ze zijn twee verschillende vormen in de vechtgame zouden toepassen. Na een uitgebreide tutorial en een flink aantal potjes kan ik zeggen behoorlijk onder de indruk te zijn van Aegislash.

Aegislash maakt gebruik van twee verschillende ‘houdingen’. In zijn verdedigende houding kan hij nieuwe, sterkere variaties van zijn normale aanvallen gebruiken, terwijl zijn aanvallende houding zijn aanvalskracht voor zijn normale aanvallen sterk verhoogt. Om deze houdingen te gebruiken zal Aegislash wel even de tijd nodig hebben, waardoor het succesvol uitvoeren van sterkere aanvallen moeilijker, maar ook meer belonend is. Aegislash onderscheidt zich erg goed van de concurrentie, wat hem een erg leuke toevoeging aan het al uitgebreide personagerooster maakt.

Een megaschattig duo

Naast Aegislash zullen Mega Rayquaza en Mimikyu zich ook in de strijd storten, maar als Support Pokémon. Dit betekent dat het duo midden in het gevecht opgeroepen kan worden om een aanval of andere actie uit te voeren om de speler te helpen. Mega Rayquaza gebruikt zijn Dragon Ascent om een vliegensvlug, krachtige aanval uit te voeren. Omdat de aanval zo krachtig is, zal ook een beetje van de Synergy Gauge worden afgenomen én kan Rayqauza maar één keer per ronde worden opgeroepen. De andere Support Pokémon, Mimikyu, zal Play Rough gebruiken om de tegenstander in zijn aanval te blokkeren en hem daarbij lichte schade en negatieve statuseffecten toe te brengen.

Beide Support Pokémon brengen leuke, nieuwe tactieken met zich mee om te benutten tijdens gevechten. Daarnaast zien ze er visueel ook nog eens erg goed uit. Vooral de stofachtige texturen op Mimikyu zijn een mooi detail.

Extra’s voor de liefhebbers

Naast de nieuwe Pokémon bevat het uitbreidingspakket ook een aantal nieuwe kostuums voor de speler en assistente Nia en nieuwe titels die je aan je eigen personage kan geven. Deze extra’s zijn vooral leuk voor de liefhebbers, maar hebben helemaal geen invloed op de daadwerkelijke spelervaring. Een nieuwe arena om in te vechten was waarschijnlijk warmer ontvangen dan deze cosmetische prullaria.

Verhouding prijs en content

Hoewel ik erg positief ben verrast door Aegislash en de Support Pokémon, vind ik de verhouding met de prijs niet echt gerechtvaardigd. De DLC is alleen aan te schaffen in combinatie met het aankomende Battle Pack Wave 2-pakket voor een prijs van €14,99. Nu elk pakket evenveel content bevat, zou deze eerste wave ongeveer €7,50 waard moeten zijn. In mijn ogen is het dit echter niet helemaal waard, nu het pakket maar één nieuw speelbaar personage en één setje Support Pokémon toevoegt. Een nieuwe arena om in te vechten had de prijs al meer eer aangedaan.

Conclusie

Aegislash is een mooie toevoeging voor Pokkén Tournament DX met een bijzonder uitgebreide moveset, wat garant staat voor veel nieuwe strategieën. Tel daar de nieuwe Support-set bij op en je hebt een mooi nieuw team om je vrienden mee te verpletteren. De andere toevoegingen zijn echter minder bijzonder en voegen dan ook erg weinig toe. Door de relatief hoge prijs kan ik de DLC niet aan iedereen aanraden. Als je ontzettend veel Pokkén speelt zou ik het zeker een kans geven, maar de rest kan het beter laten voor wat het is.

+ Aegislash heeft een ontzettend leuke en uitgebreide moveset
+ Support Pokémon brengen nieuwe, strategische mogelijkheden naar de gevechten

– Prijs staat niet in verhouding met de hoeveelheid content

Cijfer: 7,0

Ruben

Ik ben 22 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

9 gedachten over “[REVIEW] Pokkén Tournament DX Battle Pack Wave 1

Geef een reactie