Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Kirby Star Allies zal amiibo-ondersteuning hebben

Het nieuwste avontuur van de roze kauwgombal ondersteunt ook amiibo.

Het nieuwste avontuur van de roze kauwgombal ondersteunt ook amiibo.

Kirby Star Allies is afgelopen E3 aangekondigd voor de Nintendo Switch en al zeer binnenkort kunnen we met de titel aan de slag. Nintendo heeft onlangs bevestigt dat de nieuwste game van de roze kauwgombal 16 maart voor de Nintendo Switch verschijnt. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de titel amiibo-support zal hebben. Buitenlandse media konden al aan de slag met het spel en bevestigde amiibo opties in het menu van de game. Details over hoe dit in zijn werking zal gaan zijn nog niet bekend.

De nieuwe Kirby-game kent nieuwe kopieerkrachten voor de felgekleurde held. Zo is er de Artist Kirby, waarbij Kirby zijn creativiteit de vrije loop laat en je vijanden kan aanvallen met je getekende creaties. Nieuw is ook de Spider Kirby, die vijanden in zijn webben gevangen kan nemen. Daarnaast is het voor het eerst sinds Kirby: Mouse Attack mogelijk om kopieerkrachten met elkaar te mengen, om zo bijvoorbeeld Zap Yo-Yo of Icicle Kirby te worden.