Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Scribblenauts Showdown eindelijk bevestigd

Een nieuw puzzelavontuur met Maxwell!

Een nieuw puzzelavontuur met Maxwell!

Na verschillende leaks heeft Warner Bros. eindelijk het nieuwste deel in de Scribblenauts-serie aangekondigd. Scribblenauts Showdown onderscheidt zich van de rest van de serie door de toevoeging van showdown-modus. In deze speelstand voor maximaal vier spelers moet je met behulp van kaarten, strategie en natuurlijk je creativiteit proberen te winnen. Bij woordenspellen kunnen spelers gebruiken maken van voorwerpen uit het gigantische Scribblenauts-woordenboek, dat inmiddels al 30.000 objecten bevat. In de snelheidsspellen gaat het erom wie als eerste een bepaalde opdracht behaald. De vorderingen van de spelers worden weergeven op een kaart die is vormgegeven als spelbord.

De tweede nieuwe modus is versus, waarin twee spelers het tegen elkaar kunnen opnemen in meer dan 25 minigames. Deze minispellen zijn ook beschikbaar voor één speler.

Scribblenauts zou echter geen Scribblenauts zijn zonder de sandbox-modus. Hier kun je alleen of met z’n tweeën in acht nieuwe werelden opdrachten oplossen om de verborgen starites te vinden. Een grote hoeveelheid creativiteit is hierbij zeker gebaat. Daarnaast is het hele spel te spelen met je eigen, persoonlijke Scribblenaut-personage, die is aan te passen met kleding en accessoires.

Scribblenauts Showdown verschijnt op 7 maart voor Nintendo Switch. Hieronder is de eerste trailer te bekijken.