Donkey Kong Country: Tropical Freeze keert terug naar Nintendo Switch

Deze keer met meer Funk(y)!

Bijna vier jaar geleden verscheen Donkey Kong Country: Tropical Freeze voor de Wii U, maar keert over een paar maanden terug voor een toegift op de Nintendo Switch. Hoewel de game voor volledige gelijk is aan de Wii U-versie, is het nu ook mogelijk om Funky Kong te spelen in plaats van Donkey Kong. Funky Kong kan oneindig lang rollen, zweven in de lucht, oneindig veel boosten onderwater en lopen over stekels. De co-op multiplayer is ook onaangetast en laat spelers met één paar Joy-Con overal samenspelen. Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt 4 mei voor Nintendo Switch.

Wat vind jij van Funky Kongs toevoeging aan de game? Laat het ons weten!

Ruben

Ik ben 22 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

11 gedachten over “Donkey Kong Country: Tropical Freeze keert terug naar Nintendo Switch

 • 11/01/2018 om 17:59
  Permalink

  Jammer dat ze veel remasters en re-releases aan het doen zijn, deze game was leuk, maar niet perse een titel die ik nu perse op de Switch moet spelen. Voor mensen die hem nog niet gespeeld hebben zeker leuk, maar ik houd het wel bij de Wii U versie.

  • 11/01/2018 om 18:38
   Permalink

   @linksquest Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Ports zoals deze die al gemaakt zijn voor nintendo een nintendo systeem kost niet heel veel moeite om te maken. Gewoon een paar kleine updates, en indien mogelijk, de resolutie iets omhoog brengen. Deze ports maken ondanks kleine moeite die nodig is om de games te porten, heel veel mensen blij die geen Wii U hebben gehad (waaronder ik!).

   Daarnaast zijn er nog een aantal mensen die de game “on the go” willen spelen en daar bereid voor zijn sommige games 2x te kopen. Hoewel ik persoonlijk nooit een game opnieuw zou kopen voor “portability”, kunnen we niet ontkennen dat deze mensen er wel degelijk zijn.

   Ik denk wel dat ook wii u owners liever een paar ports hebben, dan een paar maanden lang helemaal niets.

   Natuurlijk snap ik dat mensen die al deze games al hebben teleurgesteld zijn met deze direct, maar het is niet zo dat als ze deze ports niet hadden gemaakt dat er dan een nieuwe game zou zijn.

   Ik ben in ieder geval erg blij met de direct, maar kan het goed begrijpen dat je een beetje teleurgesteld bent.

   • 11/01/2018 om 18:56
    Permalink

    @pokemontrainerred Niet perse teleurgesteld, iedereen moet natuurlijk zelf kiezen of hij ze wel of niet koopt. Ik probeer hier meer mee te zeggen dat ik hoop dat Nintendo ook nieuwe titels blijft bedenken en niet alleen de focus gaat leggen op remakes

 • 11/01/2018 om 18:40
  Permalink

  Op zich vind ik dit tof. Dit is een van de enige WiiU spellen die ik wou, maar om een of andere reden niet kocht. Dit is een toffe kans om hem weer te kopen + Funky. Aan de andere kant, ik heb het gevoel dat met al die ports van goede games, ze een excuus hebben om geen nieuwe Donkey te maken, hetzelfde met Mk8Dx. Waarschijnlijk komt er geen Mk9 voor Switch 🙁

Geef een reactie