[SPECIAL] De beste game van 2017!

De resultaten zijn bekend en de beste game van 2017 is…

Afgelopen weken kon je jouw favoriete titel van 2017 nomineren voor de felbegeerde DN Award. Dit hebben jullie in grote hoeveelheden gedaan en dat heeft geleid tot een mooie top 5. Dank daarvoor!

Voordat we de uitslag gaan presenteren is het handig om te weten hoe de puntentelling tot stand is gekomen. Ieder lid van Daily Nintendo kon op het forum maximaal vijf titels nomineren. Er was sprake van geen restrictie in platform, waardoor het mogelijk zou zijn dat een titel van Sony of Microsoft met een DN Award er vandoor zou gaan. Met behulp van de onderstaande puntentelling werd de uitslag berekend. De puntentelling:

  • Nummer 1: vijf punten
  • Nummer 2: drie punten
  • Nummer 3: twee punten
  • Nummer 4: een punt
  • Nummer 5: een punt

De balans is opgemaakt en de uitslag is bekend. Uit de uitslag hebben we een lijst met vijf titels samengesteld. Deze titels hebben ook de meeste punten en stemmen gekregen. De top 5 is gerangschikt van minste punten naar de meeste punten, waarbij de nummer 1 de absolute winnaar is.

5

Wie een aantal jaren geleden gedacht zou hebben dat Nintendo met een shooter zou komen, zou voor gek worden verklaard. Inmiddels weten we beter en lijkt Splatoon ook niet meer weg te denken uit het assortiment van het Japanse bedrijf. In de zomer van 2017 werd zelfs het tweede deel uitgebracht en heeft daarmee subtiele stappen vooruit gezet. Hierbij kan gedacht worden aan een gloednieuwe modus in vorm van Salmon Run en een verbeterde roulatiesysteem betreft de stages.

Dat Splatoon 2 niet alleen goed werd beoordeeld door critici, maar ook goed werd ontvangen door lezers van Daily Nintendo blijkt maar uit de puntentelling. Jullie gaven gezamenlijk 35 punten aan de inktastisch game. De review van Splatoon 2 kan je hier terug vinden.

4

Tegen verwachting in staat Mario Kart 8 Deluxe in de top 5 beste game van 2017. Komt dit doordat een flink aantal van jullie de game niet eerder hebben gespeeld of vanwege het feit dat het een van de beste Mario Kart-titels ooit is? In ieder geval kent de heruitgave meer personages en een verbeterde Battle Mode, waarin zelfs een nieuwe variant in vorm van Renegade Roundup werd geïncludeerd.

Jullie gaven Mario Kart 8 Deluxe 39 punten en wist daarmee Splatoon 2 achter zich te laten. De review van Mario Kart 8 Deluxe kan je hier terug vinden.

3

Een van de meest recent uitgebrachte games voor de Nintendo Switch heeft de derde plaats te pakken, namelijk Xenoblade Chronicles 2. De JPRG-titel werd al snel in de armen gesloten door critici en fans. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met een sterk verhaal en goed ontwikkelde personages die doen denken aan het eerste deel. Al het moois in deze game wordt dan ook nog is ondersteund door een geweldige soundtrack die wordt geleverd bij de gelimiteerde uitvoering.

Xenoblade Chronicles 2 kreeg van jullie 47 punten en werd door ons beoordeeld met een 8,8. De review kan je hier terug vinden.

3. Xenoblade Chronicles 2 – 47 punten

2

De game die door vele sites wordt gebombardeerd als de Game of the Year moet het bij Daily Nintendo doen met een tweede plaats. Met 153 punten moet de indrukwekkende game net zijn meerdere bekennen in een andere titel die dit jaar is uitgebracht. Breath of the Wild wordt geroemd door zijn innovatieve gameplay en vernieuwende setting, zowel voor de serie als voor het genre. Niet eerder kon je zo vrij met Link lopen door Hyrule en niet eerder waren de mogelijkheden zo oneindig. Van het verkennen tot aan het gebruiken van voorwerpen en uitrusting.

Het is knap dat een serie die al zo lang bestaat zich nog altijd boven de rest weet uit te stijgen, wat ons doet afvragen hoe de serie nu verder moet. Alleen Nintendo kan daar antwoord op geven en liet al weten met de opvolger bezig te zijn. Hoe dan ook, The Legend of Zelda: Breath of the Wild werd door ons beoordeeld met de perfecte score: 10 (Switch-versie).

1

Niet The Legend of Zelda: Breath of the Wild, maar Super Mario Odyssey werd door jullie gekozen als Game of the Year. De nieuwe game van onze favoriete loodgieter kreeg niet alleen de meeste punten, maar kreeg ook de meeste stemmen. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben doordat de game terug ging naar de open wereld-achtige omgevingen die wij eerder zagen in Super Mario 64 en -Sunshine. Gelukkig weet de game zich te onderscheiden door uniek gebruik te maken van Cappy en liet de game ons verrassen door knotsgekke omgevingen die alleen in Mario-game kunnen voorkomen.

Naast een hoop nieuwigheden doet de game ook een beroep op nostalgie en laat je kennis maken met een hoop nieuwe vrienden en oude bekenden. Met 159 punten wist Super Mario Odyssey zich naar de top van dit lijstje te knallen. Petje af, Mario!

De review van Super Mario Odyssey kan je hier terug lezen. Bereid je voor op een perfecte score.

Ben jij het eens met de lijst? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

10 gedachten over “[SPECIAL] De beste game van 2017!

Geef een reactie