Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Switch gaat Wii U nu al wereldwijd voorbij?

In Japan is de Wii U al verslagen, maar volgens een analist moet dat wereldwijd ook al het geval zijn.

In Japan is de Wii U al verslagen, maar volgens een analist moet dat wereldwijd ook al het geval zijn.

Volgens analist Daniel Ives van GBH Insights heeft de Switch in 2017 maar liefst 15 miljoen exemplaren verkocht en staat hierdoor in de top 5 van best verkopende technologie van dit jaar. Dit betekent dus dat de Switch in 10 maanden al meer heeft verkocht dan de Wii U die na 5 jaar op 13,92 miljoen exemplaren zit.  

Het is alleen even afwachten of de cijfers van Daniel 100% kloppen, op 12 december onthulde Nintendo namelijk dat ze 10 miljoen exemplaren hadden verkocht. En hoewel de Switch het al enorm goed doet is het redelijk onwaarschijnlijk dat die 5 miljoen exemplaren verkoopt in die paar weken tijd.