Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[SPECIAL] De net-niet-beste games van 2017!

Jullie hebben gestemd voor de beste game van 2017. Ontdek welke titels net buiten de top 5 vallen!

Jullie hebben gestemd voor de beste game van 2017. Ontdek welke titels net buiten de top 5 vallen!

De afgelopen weken kon jij jouw favoriete games van 2017 nomineren voor een DN Award. Inmiddels zijn de resultaten bekend en dat leidt tot winnaars en verliezers. De titels die niet in de DN Award-artikel worden benoemd verdienen wel een plaatsje in de net-niet-beste games van 2017. Benieuwd om welke titels dat gaat? Lees dan verder.

3

De derde game op het lijstje van net-niet-beste games van 2017 krijgt vorm door een heruitgave van Pokémon Sun & Moon. De game kreeg van jullie elf punten en laat daarmee zien dat de game al snel een aantal harten heeft veroverd. Alles in de uitvoering, met de subtitel Ultra Sun & Ultra Moon, is net iets beter en meer dan in het origineel. Voor wie de originele games heeft is het wel de vraag in hoeverre de heruitgaven voor veel speelplezier gaan zorgen, maar aan de andere kant zijn er meer Pokémon te vangen en doet de game een beroep op nostalgie door de leden van Team Rocket te includeren.

Daily Nintendo heeft de game beoordeeld met twee cijfers, namelijk een 9 voor wie het nog niet heeft gespeeld en een 7 voor wie de game wel al heeft gespeeld. De review kan je hier terug vinden.

2

Een game die regelmatig in de lijstjes terug te vinden was gaat door het leven als Sonic Mania, een eShop-titel voor de Nintendo Switch, welke 13 punten heeft gekregen. De game ging terug naar het verleden van de blauwe egel en liet gamers in aanraking komen met de iconische gameplay die de serie zo goed en tijdloos maakten. Dit gaat gepaard met een heerlijke en opzwepende soundtrack en 2D-omgevingen die variërend en uitdagend zijn. Alles wat in deze game naar voren komt, laat zien hoe leuk een Sonic-game kan zijn.Het is bovendien bijzonder te noemen dat de game niet ontwikkeld is door het team dat achter de main-games zit, maar wel beter weet te presteren. Dit bleef bij Daily Nintendo niet onopgemerkt en heeft Sonic Mania dan ook beloond met een hoge score, namelijk een 9,0. En dat is voor een Sonic-game lang geleden.

1

De titel die echt net naast de boot viel is Mario + Rabbids: Kingdom Battle, welke 26 punten bij elkaar wist te sprokkelen. De bizarre crossover tussen ons geliefde loodgieter en de knotsgekke konijnen zorgde voor veel wantrouwen bij de achterban van Nintendo. Inmiddels zijn wij een aantal maanden verder, hebben een passievolle E3-aankondiging achter de rug en weten we beter. De game werd beloond met mooie cijfers, waarin complimenten uitgedeeld werden voor de graphics, humor en gameplay. De strategische elementen zorgde voor een frisse ervaring in Mushroom Kingdom en doet ons al uitkijken naar het verlengstuk in vorm van DLC.

Daily Nintendo heeft de game beloond met een zeer nette 8,9 en mag zich meten met de beste titels voor de Nintendo Switch.

 

Had jij gehoopt op dat een van deze games ervandoor zou gaan met een felbegeerde DN Award? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!