Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[GERUCHT] Pokémon Switch krijgt nieuw real-time gevechtssysteem

Wordt het twintig jaar oude systeem vervangen?

Wordt het twintig jaar oude systeem vervangen?

Een nieuwe Pokémon-game, dus nieuwe geruchten. Het is niets nieuws dat veel informatie over aankomende Pokémon-games kan lekken voor de release, zo ook niet voor de aankomende Switch-release. Uit Chinese bronnen, welke ook Team Rainbow Rocket in Ultra Sun/Ultra Moon hadden voorspeld, blijkt dat het oude turn-based gevechtssysteem wordt vervangen door een real-time variant. Dit nieuwe systeem moet simpeler zijn dan zijn voorganger, maar behoudt wel het kiezen van aanvallen via een menu. Deze informatie zou gewonnen zijn uit het in het Chinees vertaalde script van de game, wat al compleet schijnt te zijn.

Andere bronnen melden dat de game geen nieuwe Mega Evolutions zal bevatten, maar dat deze wel samen met de Z-Moves zullen terugkeren. De Z-Moves zullen dit keer geactiveerd worden via de motion controls van de Joy-Con. Dit alles zou zich afspelen in een regio die gebaseerd is op Italië of Spanje. Volgens de bronnen moet de game tegen het einde van 2018 of begin 2019 voor de Nintendo Switch verschijnen.

Het is belangrijk dat deze informatie met een flinke korrel zout moet worden genomen. Nintendo en Game Freak hebben naast het bestaan van de game nog niks concreets aangekondigd.