Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wat belooft een gemaskerd bal te worden, blijkt uiteindelijk een heus moordmysterie.

Wat belooft een gemaskerd bal te worden, blijkt uiteindelijk een heus moordmysterie.

The Sexy Brutale is een avontuurlijke puzzelgame ontwikkelt door Tequila Works waarin je moorden moet oplossen én zien te voorkomen. Het spel kwam al eerder uit op PS4, Xbox One en Windows. Nu heeft The Sexy Brutale ook een Switch-release gekregen. Is het het waard om The Sexy Brutale te kopen? Je leest het in deze review.

Het is zaterdag en je wordt wakker in een casino genaamd “The Sexy Brutale”. Je draagt een masker, er is namelijk in de avond een gemaskerd bal, maar op dat masker bevindt zich een bloederige handdruk. Met deze handdruk kan je niet gezien worden. Je verkent het grote landhuis en je ontdekt dat alle gasten worden vermoord. Aan jou de taak om de boel te bespioneren en ervoor te zorgen dat je alle tien de levens redt!  In plaats van er achter te moeten komen wie een moord heeft gepleegd, moet je hier juist ontdekken hoe de verschillende gasten om het leven zullen komen. Aan de hand van puzzels moet jij dit zien te voorkomen.

Ghost Trick-vibes

Diegene die Ghost Trick: Phantom Detective gespeeld hebben, zullen The Sexy Brutale waarschijnlijk geweldig vinden. Het eerste waaraan ik dacht toen ik het speelde was direct Ghost Trick. Netzoals in Ghost Trick: Phantom Detective ga je terug in de tijd om de levens te redden van doden. In Ghost Trick kan je voorwerpen manipuleren, maar in The Sexy Brutale kan je voorwerpen echt oppakken en ook verplaatsen. Dit is erg gaaf om te beleven. Als de moordenaar iets laat vallen, kan je het oppakken en ergens anders weer gebruiken, dit pakt goed uit.

Ontdekken en afkijken

Zoals ik hierboven zei, pakt het oppakken en verplaatsen van voorwerpen goed uit. Maar wat als je bezig bent met het oppakken van een voorwerp en er komt iemand binnen? Geen nood! Met het bebloede masker heb je even de tijd om uit de kamer te vluchten voor je opgemerkt wordt. Je kan daarna wel erachter komen wat er gebeurt in de kamer. Je kan namelijk door het sleutelgat bespioneren. Ook dit pakt goed uit.

Beleef de dag opnieuw!

The Sexy Brutale geeft je verder geen aanwijzingen om het spel te spelen. Hierdoor zal vaak je ‘eerste’ dag een verkenningsdag zijn, wat natuurlijk logisch is, omdat je er zelf achter moet komen wat er allemaal speelt. Je leert hierdoor waar alle kamers liggen. Op de ‘tweede’ dag achtervolg je mensen en luister je gesprekken af. Na een aantal keer dezelfde dag opnieuw te hebben herleefd, weet je wat je moet doen. Het handige hiervan is dat het niet uit maakt als je informatie mist. Je kan immers zo vaak de dag opnieuw kan beleven om deze informatie wel te bemachtigen. Dit is prettig en het zorgt ervoor dat je niet het gevoel krijgt dat je moet haasten.

 

Er zijn ook moordzaken waar er twee personen tegelijk moeten worden gered. Hierdoor duurt het vaak iets langer voordat je ze beide kan redden. Dit zorgt voor meer uitdaging. Deze levels zitten ook wat moeilijker in elkaar.

Nog niet optimaal

The Sexy Brutale loopt nog niet optimaal. In handheld modus is de resolutie erg laag en dit is erg storend. Op de televisie daarentegen is de game wel mooi. De framerate is niet optimaal en ook heeft de game last van lange laadtijden, zelfs als je een andere kamer ingaat, ook dit is best storend. Gelukkig is de ontwikkelaar al bezig met een patch die deze problemen oplost.

De soundtrack is prachtig! Het titelscherm heeft gelijk al een pakkend muziekje, waarvan je gelijk al aan een feest denkt. Tijdens het moorden oplossen was de muziek lekker mysterieus. De muziek past goed bij de game.

Conclusie

The Sexy Brutale is een verrassend leuke game, die nog wel kampt met technische problemen. De ontwikkelaars zijn gelukkig al wel bezig dit op te lossen. Zodra deze patch de problemen echt goed oplost, vind ik wel dat de game hoger scoort. Daarom geldt dit cijfer als tussencijfer. Als alle problemen zijn opgelost scoort de game hoger!

+ Lekker puzzelen
+ Fantastische soundtrack
+ Meerdere moorden tegelijkertijd
+ Erg uniek

– Helaas maar acht moordzaken
– Grafisch nog niet in orde

Cijfer: 8,3