[REVIEW] Christmas Night Archery

Word jij de beste boogschutter deze kerst?

Christmas Night Archery is een speelhal spel voor de 3DS/2DS gemaakt door Petite Games, welke onder andere de makers zijn van Super Destronaut. Eerder dit jaar hebben ze ook Halloween Night Archery gemaakt. Christmas Night Archery is een goedkoop spel, het kost 1,99 euro, maar is het dan wel de moeite waard?

Behaal een zo hoog mogelijke score

Laten we eerst het spel uitleggen. Er zijn twee mogelijke speelwijzen, namelijk, de Classic Mode en de Arcade Mode. Bij de Classic Mode krijg je tien pijlen, het is dan de bedoeling dat je deze allemaal in de roos schiet, om zo een score van 100 te behalen. Je hebt hier drie verschillende afstanden van waar je de pijlen kan afschieten, deze zijn 5 meter, 10 meter en 15 meter.

Bij de Arcade Mode krijg je een ongelimiteerd aantal pijlen, maar moet je met deze pijlen, binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk cadeautjes raken en een zo hoog mogelijke score behalen. De drie mogelijke tijden waar je uit kan kiezen zijn 30 seconden, 45 seconden en 60 seconden.

Veel mogelijkheden zou je denken, maar na een tiental minuten heb je alles al wel eens uitgetest. Het enige wat je
dan nog kan doen is je eigen scores verbeteren.

Schiet pijlen met je stylus

De besturing is niet bepaald ingewikkeld. Je gebruikt de stylus om de pijlen te mikken op de roos of cadeautjes. Het enige waar je verder rekening mee moet houden is de windrichting. Dit geeft het spel weinig uitdaging en maakt het misschien beter geschikt als mobiele game.

Audiovisueel en kerstaspect

De graphics zijn niet echt geslaagd. Het is namelijk moeilijk te zien dat je effectief pijlen afschiet en geen darts. Op vlak van kerstsfeer zijn er verschillende cadeaus, kerstversieringen en zuurstokken te zien. Jammer is wel dat deze geen extra punten geven als je ze raakt. Verder heeft de achtergrond ook iets weg van een kerkhof. Dit is waarschijnlijk een overblijfsel van de Halloween versie van dit spel, maar past niet echt in de kerstsfeer. Er is ook weinig tot geen variatie in de achtergrond.

Halloween Night Archery
Christmas Night Archery

 

 

 

 

 

 

 

 

De muziek geeft wel een bijdrage aan het kerstaspect. Echter na een tijdje ben je Twelve Days of Christmas ook wel beu gehoord. Een beetje variatie was ook hier meer dan welkom geweest.

Conclusie

Christmas Night Archery is een leuk tijdverdrijf als je ergens zit te wachten. Het is een spel waarin je je eigen scores de hele tijd kan verbeteren en waarin je beter kan worden. Echter is dit de enige uitdaging die het spel te bieden heeft, het gaat dan ook snel vervelen. De kerstsfeer is leuk, maar had beter aangepakt kunnen worden met meer variatie. Wel is het spel goedkoop, dus wanneer je het zelf wil uittesten ben je er niet veel geld aan kwijt.

+ Goedkoop
+ Kerstsfeer op de voorgrond

– Weinig tot geen variatie in achtergrond en muziek
– Weinig uitdaging
– Gaat snel vervelen
– Slechte graphics
– Achtergrond lijkt op een kerkhof

Cijfer: 3,4

5 gedachten over “[REVIEW] Christmas Night Archery

Geef een reactie