[REVIEW] Aqua Moto Racing Utopia

Aqua Moto Racing Utopia is nu verkrijgbaar op de Nintendo Switch. Weet de game indruk te maken op Nintendo-fans die mogelijk ook Wave Race hebben gespeeld?

Als er een spel is waar ik graag een nieuw deel van zou willen zien dan is het wel Wave Race. Ongetwijfeld ben ik niet de enige maar aangezien het laatste deel op de GameCube uitkwam, lijkt de kans op een nieuw deel niet al te groot. Zordix brengt nu Aqua Moto Racing Utopia naar de Nintendo Switch, een spel dat erg veel lijkt op de klassieker van Nintendo. Als groot fan van Wave Race was ik dan ook erg benieuwd naar het spel.

Veel content

Al bij het opstarten van Aqua Moto Racing Utopia valt op dat de game genoeg te bieden heeft op het gebied van game-modi en content. Je kunt kiezen voor een losse race of de strijd aangaan in de Championship Mode. Deze laatstgenoemde modus is weer verdeeld over drie verschillende types namelijk Runabout Division, Ski Division en Freestyle Division. Bij de eerste twee type kampioenschappen strijd je om de eerste plek op op je wave runner of jet ski. In de Freestyle Division gaat het erom wie de meeste punten scoort door tricks uit te voeren. Er zijn flink wat cups waar je aan kan deelnemen en dat in combinatie met de verschillende soorten gameplay geeft Aqua Racing Utopia een mooie hoeveelheid content voor in de singleplayerstand.

Samen spelen maar dan wel lokaal

Terwijl Aqua Moto Racing Utopia in singleplayer flink wat te bieden heeft, vallen de mogelijkheden voor multiplayer enigszins tegen. Er is lokaal genoeg te doen: je kunt tegen elkaar racen of aan de slag met verschillende party games. Helaas moet je het vooralsnog wel met lokale multiplayer doen, want het spel heeft nog geen online mogelijkheden. De online opties worden later nog wel via een patch toegevoegd.

Wanneer je wilt gaan spelen valt direct op dat de laadtijden wat lang zijn. Het duurt dan ook even voor je aan de slag kan gaan met de eerste race maar wanneer je eenmaal kan beginnen heb je ook wel wat. Om te beginnen speelt Aqua Moto Racing Utopia erg lekker. Het spel kent een arcade-achtige gameplay zoals we die ook kennen van Wave Race. De besturing is dan natuurlijk erg belangrijk en gelukkig zit het daarmee wel snor. De besturing werkt soepel en reageert goed op de knoppen die je gebruikt. Dat is overigens ook wel nodig, want bij het racen is het ook de bedoeling om pionnen in het water aan de juiste kant voorbij te gaan. Naar verloop van tijd kan dat flink uitdagend worden, maar dat is niet erg, omdat de besturing gewoon goed werkt. Je moet dus niet alleen als eerste over de finish, maar ook zorgen dat je de pionnen in het water in de gaten houdt. Dit maakt de gameplay lekker uitdagend. Voor wie het nodig heeft is er een tutorial beschikbaar waarbij je de basis uitgelegd krijgt. In de freestyle-modus is de gameplay wel dik in orde. Het spel kent een grote hoeveelheid tricks om uit voeren en die zul je hard nodig hebben om de meeste punten te halen!

Graphics zijn in orde

Op audiovisueel gebied weet Aqua Moto Racing Utopia de meeste indruk te maken met de watereffecten. Het water oogt zeer realistisch en reageert bovendien ook goed.

Verder zien ook de racers er aardig uit en dat kan ook gezegd worden van de meeste omgevingen. Niet overal zijn de textures even goed, maar tijdens het racen valt dit vrijwel niet op. Het ene level is wat mooier dan het andere, maar over het algemeen ziet het er zeer aardig uit en daarnaast draait spel ook acceptabel soepel. Speel je in split-screen, dan daalt het niveau van de algehele presentatie wel iets.

Aqua Moto Racing Utopia kent daarnaast ook de mogelijkheid om je eigen coureur te ontwerpen. Ondanks dat dit een leuke toevoeging is, vond ik heb persoonlijk niet heel veel meerwaarde bieden. Uiteindelijk merk je daar tijdens het racen ten slotte weinig van.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is Aqua Moto Racing Utopia een zeer aardige game geworden. Toch moet hier nog wel een kanttekening bij worden gezet. Het spel kost €39,- en dat is wel wat aan de prijzige kant in combinatie met de missende online ondersteuning. Ga je vooral voor de singleplayer ervaring, dan biedt Aqua Moto Racing Utopia meer dan genoeg plezier. Speel je ook graag online, dan zul je daar nog op moeten wachten

+ Heerlijke gameplay
+ Bestuurt goed
+ Grafisch zeker in orde
+ Veel content

– Nog geen online opties
– Soms wat lange laadtijden
– Relatief duur

Eindcijfer: 7,2

In dit cijfer is online gaming niet meegenomen, zodra deze opties er zijn zal de review worden bijgewerkt.

7 gedachten over “[REVIEW] Aqua Moto Racing Utopia

Geef een reactie