[REVIEW] Antiquia Lost

Een RPG met in de hoofdrol: een meisje dat bestaat uit slijm!

Antiquia Lost is een 2D RPG gemaakt door KEMCO. Een RPG is een rollenspel waar de speler sterker wordt door monsters te verslaan. Eerder dit jaar kwam Antiquia Lost al uit voor mobiel, maar de game is nu ook op Nintendo Switch te spelen. Is Antiquia Lost het waard om te kopen? Je leest het in deze review.

Laten we beginnen met het verhaal. Edelstein is een wereld waar drie stammen leven. De Fai-stam, de Ruta-stam en de Eeth-stam. Deze drie stammen hadden vroeger een grote oorlog, maar nu werken de drie stammen in vrede samen. Een eigenaardig incident spant deze vrede bij elkaar, maar het dreigt kapot te gaan! Belangrijke mensen van over heel Edelstein verdwijnen plotseling. Bine, een jongen uit de Fai-stam, gaat samen met Lunaria, Jade en Safira op pad om dit mysterie te ontrafelen.

Sterker worden op een andere manier

Wanneer je Antiquia Lost gaat spelen zal opvallen dat het spel een twist geeft aan het klassieke level-up systeem. Normaal gesproken word je in een RPG sterker door onderweg monsters te verslaan en ervaring te krijgen. In Antiquia Lost is dit ook het geval, maar bij één personage niet. Lunaria, een meisje dat bestaat uit slijm, wordt op een hele andere manier sterker. Tijdens het bevechten van monsters kan je edelstenen krijgen als beloning. Lunaria kan deze edelstenen weer gebruiken om sterker te worden. Dit concept pakt goed uit en is een nieuw verfrissend element in een RPG.

Op avontuur!

Antiquia Lost draait ook om verkennen. In elke regio waarin je je bevindt, zijn er wel zijwegen te vinden. In deze zijwegen kan je niks vinden, maar vaak vind je schatkisten die betere wapens of items bevatten. Spelers kunnen ook zaden vinden in deze schatkisten. Deze zaden kun je planten en na tien minuten kan je ze oogsten. Je kan maximaal drie zaden per keer laten groeien. De tijdsduur van tien minuten is prima, aangezien je niet altijd zaden vindt. Dit zorgt er ook voor dat je als je zaden hebt, je ze gelijk kan planten en niet hoeft te wachten tot je ruimte hebt.

Gevechten

Zoals bij elke RPG spelen ook hier gevechten een belangrijke rol. De gevechten bieden helaas geen uitdaging aan. Ik kan iedere vijand in één klap uitschakelen. Dit is erg jammer om te zien, maar het biedt wel de mogelijkheid om je vaardigheden snel beter te maken. Zo heeft Bine een vuur-vaardigheid en dat is weer effectief tegen vijanden die uit aarde bestaan. De vaardigheden worden beter, naarmate je ze veel gebruikt. Bij de echte baasgevechten is er wel uitdaging. Het is jammer om te zien dat deze gevechten veel meer uitdaging bieden dan normale gevechten.

Audiovisueel

De graphics van Antiquia Lost zijn in pixel stijl. Dit zorgt voor een lekker ouderwets sfeertje. De muziek in Antiquia Lost is daarentegen niet in retro stijl. In Antiquia Lost is er, buiten de gevechten om, rustgevende muziek. In het dorpje is er bijvoorbeeld een lekker rustig deuntje en in het bos is er juist een mysterieus deuntje. Zodra je een gevecht aan gaat komt de muziek op een lekker tempootje. De muziek is dus passend in elke situatie waarin je je bevindt.

Conclusie

Antiquia Lost is een mooie RPG met verfrissende elementen die deze RPG uniek maakt. De muziek is ook erg prettig om naar te luisteren tijdens het spelen. Het verkennen is lekker avontuurlijk en zit vol met plezier, maar de gevechten zijn daarentegen helaas saai.

+ Prachtige soundtrack
+ Veel mogelijkheden
+ Unieke elementen

– Saaie gevechten

Cijfer: 7,5

 

Robin

Hey, ik ben Robin en ben 19 jaar. Mijn favoriete genres zijn metroidvania's, RPG's en games met een goede mysterieuze sfeer. Mijn favoriete games zijn de Phoenix Wright-games, Ghost Trick en de Mother-serie.

Geef een reactie