Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Splatoon 2 krijgt twee grote updates in november en december

Nieuwe levels, uitrusting en meer!

Nieuwe levels, uitrusting en meer!

Nintendo heeft vandaag bekend gemaakt dat Splatoon 2 op 23 november en in december twee grote updates krijgt.

23 november 2017

De eerste update verschijnt komende donderdag en bevat ongeveer 140 nieuwe stukken uitrusting. Hieronder vallen schoenen, hoofddeksels en kleren. Sommige van deze voorwerpen zijn nieuw, andere komen uit de originele Splatoon. Daarnaast voegt de update vier nieuwe haarstijlen – twee voor jongens, twee voor meisjes – toe om uit te kiezen.

In de komende weken worden ook regelmatig nieuwe gevechtsarena’s toegevoegd. Vanaf vrijdag kunnen spelers de nieuwe MakoMart onveilig maken met hun verfgeweld. Dit gigantische warenhuis is de perfecte plek om Black Friday te vieren. In de weken daarna volgen Shellendorf Institute en klassiekers Walleye Warehouse en Arowana Mall. Daarnaast zal Salmon Run worden uitgebreid met de nieuwe Salmonid Smokeyard, waarbij de nadruk ligt op de ventilatorliften. De muziekselectie tijdens de gevechten is ook uitgebreid door de komst van twee nieuwe bands: de Bottom Feeders en Ink Theory.

Voor spelers die het maximale level hebben bereikt is er ook goed nieuws, want het maximumlevel is verhoogd van 50 naar 99. Als je level 99 hebt bereikt, kun je met Judd praten om je level te resetten naar level ★1. De amiibo-functie krijgt ook een kleine update, want je kunt vanaf nu ook foto’s nemen met je figuurtjes in de verschillende gevechtsarena’s. Als laatste voegt deze update het veelgevraagde wisselen van uitrusting tussen gevechten toe. Je hoeft dus niet meer naar de lobby terug te keren tijdens een Regular, Ranked of Splatfest Battle om je uitrusting te veranderen.

December 2017

De december-update voegt een nieuwe gamemodus toe: Clam Blitz. In deze nieuwe speelstand moeten de Inklings mosselen verzamelen die verspreid liggen rondom de levels. Als een mossel is opgepakt, zal hij de speler volgen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk mosselen in de basket in de basis van de tegenstander te gooien. Het team dat als eerste 100 punten scoort, wint. De baskets zijn echter wel stevig beschermd door een krachtveld, dat eerst vernietigd moet worden. Spelers kunnen extra krachtige mosselen gebruiken om dit krachtveld te vernietigen, dus strategie zal zeker meespelen in de beslissing welke mosselen gebruikt moeten worden om te scoren en welke het krachtveld moeten vernietigen. Daarnaast kunnen Inklings ook de mosselen van de tegenpartij stelen door ze met verf te raken.

Goed nieuws dus voor Splatoon-fans, want deze updates breiden de game flink uit. Een speciale trailer voor de update is hieronder te bekijken.

Wat vind jij van deze updates? Laat het ons weten!