Hint nieuwe feature Switch firmware update naar GameCube Virtual Console?

Weer een ‘stiekeme’ toevoeging.

De Switch heeft sinds vorige week een nieuwe versie van firmware, maar Nintendo liet niet alle details weten die hiermee zijn toegevoegd. Nu is er wederom een nieuwe feature ontdekt, die waarschijnlijk hint naar wat Nintendo in de nabije toekomst van plan is.

Het is nu namelijk mogelijk om GameCube-controllers te gebruiken op de hybride console. Hiervoor heb je echter wel de Wii U GameCube Adapter nodig, die werd verkocht toen Super Smash Bros uitkwam. Je kan hiermee in principe Switch-games spelen, alleen mist de controller wel een extra Z-knop, wat voor problemen kan zorgen.

Het ligt dan ook niet voor de hand dat deze feature is toegevoegd om de speler een extra mogelijkheid te geven om deze titels te spelen. Het ligt meer voor de hand dat Nintendo GameCube-spellen wil gaan uitgeven via de Virtual Console. De Switch heeft namelijk geen analoge schouderknoppen en daardoor zullen niet alle GameCube-games te spelen zijn.

Patrick

Ik ben opgegroeid met Nintendo en daarom blijft dit merk speciaal voor mij. Dit komt natuurlijk ook door de games die zij bieden die toch net iets anders brengen dan die van de concurrent.

11 gedachten over “Hint nieuwe feature Switch firmware update naar GameCube Virtual Console?

 • 24/10/2017 om 07:38
  Permalink

  Ik vind de Gamecube controller nog steeds irritant maar leuk voor degene die het leuk vinden! Wie komt er trouwens met het idee om met een firmware update opeens een Gamecube controller in de Switch te steken om te zien of je er mee kunt spelen?😂

 • 24/10/2017 om 08:41
  Permalink

  Erg leuk dat jullie een artikelfoto van mijn webshop gebruiken.
  Een bronvermelding zou exhter nog leuker zijn.

  Groeten, Player2Gamestore.

   • 24/10/2017 om 18:43
    Permalink

    Maakt niet uit, je mag best een van mijn foto’s gebruiken als het aangegeven staat. Vond het gewoon raar om m zo tegen t lijf te lopen. Wel leuk om te zien dat jullie ook bezoekers van de site zijn.

 • 24/10/2017 om 08:57
  Permalink

  Top nieuws! Er zijn een aantal GameCube spellen die ik graag op de Switch zou zien (Eternal Darkness, Resident Evil 4, 1080 en Waverace, F-Zero GX, Super Mario Sunshine, Timesplitters 2 en Beyond Good & Evil bijvoorbeeld). Kan ik eindelijk weer mijn Wavebirds uit het vet halen.

 • 24/10/2017 om 09:13
  Permalink

  Leuk allemaal die oude games te kunnen herbeleven, alleen zullen deze voor te hoge prijzen worden aangeboden en houd er ook rekening mee dat je geheugen van de Switch aan de lage kant is.

  Ik zie momenteel liever andere verbeteringen terug in de Switch zoals weer een Game ID en geen friend code om vrienden mee toe te voegen, maar ook een soort van achievement systeem is zeker welkom.

  • 24/10/2017 om 10:09
   Permalink

   Ach, ik heb een 128 GB kaartje erin zitten en daarnaast zijn die GC games nu ook weer niet zo groot. Eén disc kan 1,5 GB bevatten en ik heb geen spellen gezien met meer dan twee discjes (RE4). En als die spellen voor 10 of 15 euro worden aangeboden vind ik het wel prima. Veel duurder moeten ze ook niet worden.

 • 24/10/2017 om 11:27
  Permalink

  Ik heb het vandaag ook uitgeprobeerd maar ik heb zelf ook nog een GameCube met alle best games er voor dus ik ga waarschijnlijk dan alleen de games kopen die ik er niet op heb zoals metroid prime

Geef een reactie