Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] One Piece Unlimited World Red – Deluxe

Al 20 jaar genieten fans van de One Piece-serie van de avonturen van Monkey D. Luffy en zijn crew. De anime wordt altijd enorm hoog gewaardeerd, maar houdt deze game de naam hoog?

 

Al 20 jaar genieten fans van de One Piece-serie van de avonturen van Monkey D. Luffy en zijn crew. De anime wordt altijd enorm hoog gewaardeerd, maar houdt deze game de naam hoog?

Als korte tussenstop belandt Luffy met zijn crew op een eiland, maar al snel worden de vrienden van Luffy ontvoerd, met aan jou de taak om ze te redden. Tijd voor avontuur dus.

In de verhaalmodus heb je de havenstad waar je aankwam als uitgangspunt voor al je avonturen. In deze stad kun je de verzamelde voorwerpen tijdens je reis gebruiken om nieuwe winkels te openen en missies te voldoen. Buiten deze stad kun je vertrekken naar verschillende locaties op het eiland om je vrienden te zoeken. Deze locaties zijn redelijk lineaire levels waar je weinig tot geen ruimte krijgt om op onderzoek uit te gaan. Daarnaast zijn de levels redelijk lang, waardoor je soms echt het gevoel hebt dat de game heel traag is,  wat natuurlijk zonde is.

De tweede modus die er is, het colosseum, draait echt puur om gevechten. Je moet hier steeds hordes van 50 tegenstanders verslaan om een ronde te halen en te stijgen qua ranking. Deze modus heeft een soort van verhaal er doorheen lopen, wat opzich wel leuk is, maar geen echt grote toevoeging tot de game heeft. Wel leuk is dat je hier met personages kan spelen die niet in het hoofdspel te spelen zijn.

De gevechten van het spel voelen snel en soepel aan. Helaas is er geen echte diepgang in de gevechten, want je hebt maar een aantal knoppencombinaties die snel te leren zijn, terwijl echt mooie combo’s, zoals je in games als Naruto Shippuden ziet, ontbreken.

Hoewel de game er grafisch super uitziet, hebben de ontwikkelaars de wereld van One Piece geen recht gedaan met saaie gebieden waarin, afgezien van af en toe een vijand of een breekbaar object, echt niks te beleven valt. Verder zijn het kale omgevingen die een bepaald thema hebben, zoals een woestijn of een besneeuwde berg. Qua geluid is de game wel weer in goede handen. De soundtrack heeft veel kenmerken van de muziek in de serie en de stemmen zijn van de originele stemmencast.

Eerder verscheen deze game al voor de Wii U en de 3DS. Als je één van deze versies al bezit, zal je in dit exemplaar weinig boeiende vernieuwing tegenkomen. Een paar missies en voorwerpen geven de game niet de extra waarde om hem nog een keer te kopen, tenzij je erg veel interesse hebt in de mogelijkheid om met één Joy-Con per persoon split-screen co-op te spelen.

Conclusie

Voor fans van de franchise is dit sowieso een vermakelijke game, veel bekende personages uit de serie maken een verschijning en de gameplay is op zichzelf vermakelijk. De grafische stijl van de game is prachtig, voeg de muziek erbij en het geeft je een redelijk idee van de sfeer in de anime, zeker in samenhang met de originele Japanse stemmen.

Het jammere van de game is de saaie wereld, waar afgezien van af en toe wat vijanden er alleen wat kratten zijn om te breken voor voorwerpen. Dit doet de enorme wereld die One Piece inmiddels kent geen eer aan. Voor nieuwkomers van de serie is deze game dus geen goed instappunt.

Mocht je de Wii U- of 3DS-versie al hebben, dan zal je goed moeten nadenken of je interesse hebt in deze deluxe editie, want de paar extra’s zijn het niet echt waard. De enige echt fijne toevoeging is de ondersteuning voor het gebruik van de Joy-Con voor split-screen multiplayer.

+ Goede snelle combat, maar…
+ Een genot voor fans
Eén Joy-Con p.p. voor multiplayer is een welkome toevoeging

–  …mist diepgang
–  
De levels zijn niet heel boeiend opgezet
– 
Voor nieuwkomers van One Piece geen goede binnenkomer

Cijfer: 6,9