Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Darkest Dungeon komt waarschijnlijk naar de Switch

Een video die de ontwikkelaar online heeft gezet lijkt dat te bevestigen.

Een video die de ontwikkelaar online heeft gezet lijkt dat te bevestigen.

Het lijkt erop dat Darkest Dungeon, een roguelike turn-based RPG, naar de Switch komt. In een video die de ontwikkelaars op twitter hebben gezet wordt de game namelijk laten zien, waarna het beeld uitzoomt en het duidelijk wordt dat de game op de Switch gespeeld wordt. Omdat er verder nog geen officiële aankondiging is gedaan is het niet duidelijk of dit inderdaad het geval is of wanneer de release dan zou moeten plaats vinden. Darkest Dungeon is namelijk al een tijdje uit, hoewel de officiële release pas in 2016 plaats vond was de game sinds begin 2015 te spelen door middel van early acess.

Darkest Dungeon is een game die, naast bekende roguelike elementen, de nadruk legt op psychologische stress die kan ontstaan tijdens het beleven van avonturen. Het is aan jou de taak om een groep gebrekkige helden te werven en op te leiden, om daarmee verlaten ruïnes, betoverde wouden, vergeten gebieden en meer te onderzoeken. Tijdens deze avonturen zul je niet alleen rekening moeten houden met ondenkbare vijanden en gek makende omstandigheden, maar ook stress, honger, ziektes en persoonlijke eigenschappen zullen ervoor kunnen zorgen dat je avontuur mislukt.

Hieronder kun je de originele release trailer bekijken.