Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Playtonic Games geeft update over Switch-versie Yooka-Laylee

Geduld is een schone zaak.

Geduld is een schone zaak.

Yooka-Laylee is in april voor verschillende platformen verschenen. Aanvankelijk zou het spel ook naar de Wii U komen, maar deze versie is inmiddels geannuleerd. Nintendo fans kunnen binnenkort echter wel aan de slag met het spel aangezien Yooka-Laylee ook in ontwikkeling is voor de Switch. Inmiddels wachten Switch-bezitters echter al even op de game en daar lijkt op korte termijn ook geen einde aan te komen. Playtonic heeft in een update gesproken over deze versie. Momenteel kan er nog niets van een releasedatum worden genoemd door een probleem met de huidige Unity-engine. Laten we hopen dat de game in elk geval nog dit jaar uit gaat komen.

“The Playtonic team has been working tirelessly to bring Yooka-Laylee to Nintendo Switch and we’re very nearly there (we promise!) However, we’ve encountered some final technical hurdles and had been waiting for the arrival of Unity 5.6 in order to fix them. Although this has now been released, it has unfortunately introduced other issues which we are working with Unity to resolve before we can submit to Nintendo and lock in our release timeline.

We understand the frustration that it’s taken so long to get the game in your hands but we hope that you understand that we’re working as fast as we can and want the game to perform as well as it possibly can on Switch. Once these remaining issues are resolved we hope to finally be able to commit to and share a launch date. Thanks as ever for your patience and please bear with us – we are getting there!”