Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[GERUCHT] Methode om NES Golf op Switch te spelen ontdekt

De game dient blijkbaar als huldebetuiging aan Satoru Iwata.

De game dient blijkbaar als huldebetuiging aan Satoru Iwata.

Deze week kwamen hackers erachter dat de klassieke NES Golf verstopt zit in de OS van de Switch. Nu lijkt het erop dat er een manier gevonden is om de game ook daadwerkelijk te kunnen spelen, maar het is gekker dan je denkt. Ten eerste moet de interne klok van de Switch op 11 juli, wat tevens de overlijdensdag is van oud-president Satoru Iwata. Vervolgens moet de speler op het Home-menu het ‘direct’ handgebaar maken met de Joy-Con, zoals Iwata dat altijd deed in het begin van een Nintendo Direct-uitzending. Als dit goed wordt uitgevoerd, zal je Iwata “chokusetsu” horen zeggen, wat direct betekent in het Japans. Vervolgens zal NES Golf opstarten. In onderstaande video wordt gedemonstreerd hoe dat in zijn werk gaat.

De methode om dit uit te voeren is niet zo simpel als hierboven beschreven is. Dat heeft te maken met de vraag of je Nintendo Switch ooit met het internet is verbonden of niet. Zo niet, dan kun je dit alles makkelijk zelf uitproberen door de datum terug te zetten naar 11 juli. Is je Switch wel ooit met het internet verbonden? Dan heb je pech en moet je wachten tot 11 juli 2018, omdat de Switch voor het opstarten van NES Golf altijd kijkt naar de netwerktijd, zelfs als je niet verbonden bent.

Dit alles is nog steeds speculatie, maar het ziet er naar uit dat verschillende mensen het al voor elkaar hebben gekregen om de game op te starten. Als dit allemaal klopt, heeft Nintendo een zeer bijzonder eerbetoon aan Iwata in hun nieuwste console achtergelaten.