SEGA bewust van vraag naar Sonic Adventure 3

Het ziet er echter niet naar uit dat een derde avontuur gaat plaatsvinden.

Het is geen geheim dat Sonic-fans al jaren smeken om een Sonic Adventure 3. Het is echter al zestien jaar geleden sinds het tweede deel in de sub-serie uitkwam en het lijkt erop dat SEGA geen plannen heeft om terug te keren naar de serie. In een interview met Polygon legt Takashi Iizuka, het hoofd van Sonic Team, dit verder uit.

“I hear people saying that they want Adventure 3, but the path that we’re on and … Adventure 3, what fans want that to be, might not be an advancement of the series. So I don’t want to do an Adventure 3 and step the franchise back just to give the fans what they want.”

Hij vertelt verder dat SEGA altijd kijkt hoe ze de Sonic-serie vooruit kunnen helpen. Ze willen niet een nieuwe Sonic Adventure-game maken omdat fans dat nu eenmaal willen.

“From the developer standpoint, every Sonic game that we’re making is taking new steps and advances, furthering the game in a new direction, and that’s dictated where the Sonic series has been going.”

“If we can get the gameplay to evolve and get to a place where Adventure 3 makes sense, then you might see an Adventure 3 come out. But we don’t want to take the entire series back to where it was just make people happy. We want to advance the idea of what a Sonic game is.”

Bron

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

9 gedachten over “SEGA bewust van vraag naar Sonic Adventure 3

 • 19/09/2017 om 21:32
  Permalink

  zo, ik ga hier eens HEEL uitgebreid op antwoorden waarom dat mensen die vragen voor Sonic Adventure 3, absoluut geen idee hebben waar ze het over hebben.

  Sonic Adventure 1 was een 3D sonic action game waarbij de actie levels opgesplitst waren met adventure maps die je kon verkennen. Tevens had je een selectie aan verschillende characters.

  DUS, de Sonic Adventure formule is
  – Meerdere Characters
  – Adventure Maps
  – Action Stages

  vervolgens komt Sonic Adventure 2 uit. De adventure maps zijn weg, en ook kun je zelf niet meer kiezen welke characters je speelt. Je speelt of de good campaign, of de evil campaign (of de final campaign)

  Dus de sonic adventure 2 formule is
  -2 Campaigns
  – GEEN adventure maps
  – Action stages.

  Dus, wat willen we als we Sonic Adventure 3 willen? er is al zo’n groot verschil tussen Sonic Adventure 1 en 2.

  Weet je welk spel Meerdere characters had? en een adventure map, EN action stages? Sonic the Hedgehog (2006), maar die heette niet Sonic Adventure 3

  Sonic Unleashed had meerdere Adventure maps en Action stages, maar slechts 1 speelbaar character. Ook dit was niet Sonic Adventure 3

  Sonic Boom had 4 characters, adventure maps EN Action stages, maar dat was toch ook niet Sonic Adventure 3?

  dus wat willen we dan? wat maakt Sonic Adventure, een Sonic Adventure game? Behalve de naam? niks

  sorry, moest er even uit

  • 20/09/2017 om 10:05
   Permalink

   Je hebt een goed punt, kan er niks aan toevoegen 😀 Kan zijn dat het misschien met het verhaal te maken heeft, alhoewel ik me deel 1 niet meer zo goed voor de geest kan halen.

  • 20/09/2017 om 10:49
   Permalink

   Het is wel degelijk anders dan de games die uit zijn gekomen. Sonic 2006 was natuurlijk een domper met alle gamebreaking bugs erin, dus die vlieger gaat bij mij niet op. Het verhaal in Sonic Adventure had vrij volwassen tinten erin zitten en was zeer uitgebreidt. De chao’s waren ook een grote toevoeging waar veel diepgang in zat en ik heb het Sonic Adventure 2 al meerdere malen voor verschillende platformen gekocht, omdat het juist zo uitgebreidt en leuk weg speelt. Ook alle secret upgrades en optionele medals die je kon halen in een level verlengt de game zo erg veel dat het de grootste Sonic game ooit is qua gameplay uren. Ik hoor SEGA hier eigenlijk zeggen dat ze de fans niet warderen en maar doen wat ze zelf willen, met matige verkoop cijfers tot gevolg. Mijn geld voor nieuwere games krijgen ze iig niet tenzij ze echt een goede adventure Soinc maken

 • 20/09/2017 om 12:28
  Permalink

  Gezien het gegeven dat de laatste Sonic-games zacht gezegd niet zo succesvol waren, en het nota bene een team van Sonic-fans buiten Sega was die ineens misschien wel het beste Sonic-spel tot nu toe maakte, namelijk Sonic Mania, is het voor Sega misschien niet zo’n gek idee om toch maar wél eens naar de fans te luisteren…

Geef een reactie