[Preview] FE

Tijdens de Gamescom kondigde Zoink Games, de game FE aan voor de Switch. Wat vonden wij van de game na een live-gameplay demo?

Tijdens de EA Play conferentie tijdens Gamescom kwam Zoink Games opeens op het podium om hun nieuwe game FE te promoten. FE is een unieke game welke geïnspireerd is door de jeugd van de ontwikkelaars. In het spel moet je een grote open wereld verkennen. Dit doe je als Fe, een klein wezen dat zijn thuis probeert te beschermen tegen de Silent Ones. Tijdens je tocht ontmoet hij verschillende dieren waar hij mee kan bonden en nieuwe vaardigheden van kan leren.

Wat tijdens onze live demo meteen opviel aan de game is de manier van hoe de gameplay is opgebouwd. Er is geen geschreven tekst en jij moet zelf het bos verkennen om de geheimen te ontdekken en verder te komen. Zo zijn er bijvoorbeeld bloemen die je niet open krijgt zonder het geluid van een hert. Om deze te openen zal je dus moeten bonden met een hert om zo zijn hulp in te schakelen. De gameplay is heerlijk relaxed met een geweldig grafisch uiterlijk, rustgevende soundtrack en puzzels die je moet oplossen om verder te komen. Het is een unieke game die qua grafische stijl misschien wat weg heeft van Ori and the Blind Forest, maar uiteindelijk substantieel anders is dan Ori.

Dit wordt zeker een game waar we in 2018 naar uit mogen kijken.

 

Jorden

Ik ben 21 jaar en sinds de N64 een Nintendo gamer in hart en nieren.
Je kan mij bereiken via Twitter, Facebook, Google+, Youtube (https://www.youtube.com/user/MrJordenBakker) en Mail (jorden1506dailynintendo@gmail.com)

Geef een reactie