Lage productie Mini NES door verkeerde schatting Nintendo

Maar hier is niets van geleerd? 

Veel Nintendo-fans hebben nog steeds een vieze smaak in hun mond wat betreft de Mini NES. Hier werden er zo weinig van geproduceerd, dat het zo goed als onmogelijk was om er één aan te schaffen. En als dit wel kon dan hing er een gigantisch prijskaartje aan.

Reggie Fils-Aime heeft tegenover Financial Times laten weten waarom Nintendo maar zo weinig Mini NES-consoles heeft gemaakt. Dit was sowieso niet gedaan om meer hype te genereren. Het Japanse bedrijf had namelijk gekeken naar verkoopcijfers van andere retro-consoles en bleek dat deze heel erg laag waren. Dit was voor Nintendo een teken dat zij maar een klein aantal Mini NES-spelcomputers moesten maken. Alleen bleek de vraag voor deze console dus heel erg hoog te zijn.

Helaas lijkt Nintendo hier niet van geleerd te hebben, want met de Super NES Mini is hetzelfde aan de hand. Alleen is dit volgens Fils-Aime niet de schuld van Nintendo zelf, maar geeft niet de exacte reden waar het dan wel aan ligt.

In this case, it’s not (a supply issue). I would strongly urge you not to over-bid on an SNES Classic on any of the auction sites . . . You shouldn’t [have to] pay more than $79.99.

 

Patrick

Ik ben opgegroeid met Nintendo en daarom blijft dit merk speciaal voor mij. Dit komt natuurlijk ook door de games die zij bieden die toch net iets anders brengen dan die van de concurrent.

7 gedachten over “Lage productie Mini NES door verkeerde schatting Nintendo

 • 11/09/2017 om 08:39
  Permalink

  Mooi advies, niet meer dan 79 dollar betalen. Maar hoe moet je er dan aankomen?? Dat verteld ie er niet bij. Als hij nu aangaf dat er meer gemaakt gaan worden haal je meteen de angel eruit. En anders blijft het een probleem, want er zijn altijd mensen die een mini willen en mensen die hem voor hoge bedragen aanbieden. Marktwerking door vraag en aanbod noemen ze dat…….

 • 11/09/2017 om 09:39
  Permalink

  Vind de redenatie niet heel erg overtuigend, zeker nu de SNES Classic dus ook zo pover in de markt is gezet. Nintendo kan toch wel nagaan dat zij al decennia een heel sterk merk is die mensen vertrouwen en dat een retro-console van Nintendo zelf daardoor toch een heel ander verhaal is dan van een of andere Chineze fabrikant, of van een Atari wiens 2600-console destijds zeker een klassieker was, maar niet zo iconisch en tijdbepalend als de NES en de SNES.

  Maar goed, je mag toch aannemen dat als Nintendo dit werkelijk meent, de fabrieken voor zowel de NES als de SNES Classic nu alsnog op volle toeren draaien en dat beide consoles eind dit jaar of begin volgend jaar gewoon volop te verkrijgen zijn.

  • 11/09/2017 om 10:23
   Permalink

   De nes mini kun je sowieso vergeten. Nintendo heeft al gezegd dat ze die niet meer gaan maken. Hopelijk doen ze van de super nes wel extra produceren.

 • 11/09/2017 om 19:44
  Permalink

  Dat ze het niet verwacht hadden en dat je niet scalpers moet steunen is te begrijpen.
  Maar maak er dan gewoon meer en dat hoeft niet meteen, maar net zolang tot de markt verzadigd is.
  Als je dat in het begin aankondig hebben de scalpers een veel kleinere markt (zijn altijd mensen die de hoofdprijs willen betalen met kerst oid).

  Plus Nintendo zal wel geen verlies draaien met de verkoop van de mini’s, hadden beter gewoon een jaar langer NES moeten maken en volgend jaar dan pas aan de SNES beginnen.

Geef een reactie