[SPECIAL] De Nintendo Switch is een half jaar oud!

De nieuwste platform van Nintendo viert vandaag haar halfjarig bestaan! Deel jouw ervaringen.

Bijna een jaar geleden werd de Nintendo Switch voor het eerst getoond in een gelikte trailer. De paar minuut durende video gaf goed weer wat we van de platform konden verwachten, namelijk een speelervaring voor in de huiskamer én onderweg. Specificaties en launchtitels waren destijds echter nog onbekend. Daar kwam in januari verandering in. In de eerste maand van dit jaar hield Nintendo een evenement dat wereldwijd te volgen was. Tijdens het verkooppraatje werden de functionaliteiten van de Joy Con uitgelegd en werden de eerste titels voor dit jaar getoond. Denk aan Super Mario Odyssey en de langverwachte The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Hoewel het destijds nog speculeren was, kunnen we inmiddels zeggen dat de eerste maanden van de Nintendo Switch boven verwachting zijn verlopen. Dit geldt voor de verkoopcijfers van de platform alsmede voor een sterke line-up, waardoor geen sprake is van ‘droogte’. Nintendo lijkt ditmaal de zaakjes goed op orde te hebben en het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat de volgende stap binnen handbereik is, namelijk het aantrekken van meer third-party support.

Persoonlijke noot

Ik heb de Nintendo Switch vanaf de release in huis en deze is inmiddels niet meer weg te denken uit de huiskamer. Dit geldt ook voor tripjes onderweg en bezoekjes aan vrienden. Echter, het grootste plezier beleef ik aan de snelheid van de console. Het opstarten van de console alsmede het wisselen van games is binnen een oogwenk gedaan. Dit is een groot verschil met zijn voorganger, waarbij geduld op de proef werd gesteld. Een andere factor waaraan ik plezier beleef is de constante stroom aan games. Zo heb ik mijzelf betrapt op het feit dat ik de afgelopen maanden al een flink aantal titels heb gekocht en dat het lijstje aan pre-orders behoorlijk lang is geworden. Wederom een groot verschil met de Wii U. Het is voor fans van Nintendo en eigenaren van een Switch te hopen dat de toekomst voor het nieuwe Nintendo-systeem net zo rooskleurig gaat verlopen als de afgelopen maanden, maar ik heb ergens het gevoel dat dit wel goed zit.

Hoe heb jij de eerste zes maanden van de Switch ervaren? Welke games heb jij gespeeld? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!

 

Vincent

Nintendo-fan vanaf mijn kindertijd. Sindsdien altijd een fan gebleven, met af en toe een uitstapje richting de concurrentie. Vrijwel elke serie van Nintendo kan ik wel waarderen.

11 gedachten over “[SPECIAL] De Nintendo Switch is een half jaar oud!

 • 03/09/2017 om 12:22
  Permalink

  6 maanden geleden alweer… holy dat gaat echt snel!

  De Switch heb ik ervaren als een console die weer iets anders te bieden heeft dan de andere consoles.
  Laat ik zeggen, ik heb nog niet mega veel buitens huis ‘geswitched’, maar bijvoorbeeld wel op de bank, in de keuken, of in de tuin.

  Er zijn veel games al uit gekomen, en heb al veel gespeeld op de Switch. *opent Parental Controls* Ik speel het meest MK8D, en daarna Splatoon 2, ik ben nog steeds hyped voor Oddesey en nog meer. Ben benieuwd welke games nog gaan komen: komt er een compleet nieuwe game (zoals Splatoon op de Wii U), of weer een vervolg (Super Mario 3D World).

  De Switch doet het sowieso beter dan de Wii U, omdat het weer écht iets nieuws heeft, al vind ik persoonlijk wel dat de Wii U ook goede games erop heeft die de Switch (niet) heeft.

  Hoe dan ook, ik ben nog lang niet uitgespeeld op de Switch, er valt genoeg te ontdekken, ben benieuwd hoe het is na een jaar!

  In ieder geval, gefeliciteerd Nintendo met zo’n goede console en dat ‘ie al 6 maanden bestaat!

 • 03/09/2017 om 13:24
  Permalink

  Had van te voren zeker mn twijfels maar die zijn weg. Geweldig apparaat waar ik al heel veel uren in heb gestoken! Op naar de 5!

 • 03/09/2017 om 13:41
  Permalink

  Ik heb weer meer met de Switch gespeeld toen Sonic Mania uitkwam, maar nu al wel weer even wegelegd, maar daar ga ik weer vaker opspelen als Pokkèn Tournament DX, Super Mario Odyssey en LEGO Marvel Superheroes 2 uitkomen, en Pokkèn Tournament DX komt eind deze maand uit (22 September).

 • 03/09/2017 om 16:02
  Permalink

  Ik ben door de Switch weer een gamer geworden, hoewel iets minder fanatiek als toen als kind. Met name Zelda en straks Odyssey (pre-ordered) trokken me over de streep om toch een Switch te halen. Ik heb hem nu een paar weken en het biedt een mooie afwisseling in de dag.
  Het is geweldig om in Zelda steeds weer, stukje bij beetje, in alle rust nieuwe dingen uit te proberen en in Mario Kart steeds betere tijden neer te zetten op fantastische circuits. En om weer een nieuwe, mooie collectie games te kunnen beginnen, met hopelijk veel echte klassiekers.

 • 03/09/2017 om 17:01
  Permalink

  Ik ben vanaf de release al een trotse eigenaar van de switch! En er zijn inderdaad al zoveel vette spellen voor de switch. Zelda, Mario kart, Splatoon, Arms en nu net Mario+Rabbids! Ik kom gewoon tijd te kort om alle spellen te spelen! Echt een top console, ik zou er niet meer zonder kunnen

 • 03/09/2017 om 18:04
  Permalink

  Mijn Switch had ik vorige maand gekocht, met Splatoon 2. Had de eerste paar weken genoten (vooral door Turf War vaak te winnen.) Daarna MK8dx gekocht en nog erg fanatiek bezig met 150cc. Next: Pokken en Mario Odyssey.

 • 03/09/2017 om 19:59
  Permalink

  Switch nu 3 maand in mijn bezit! Echt een topapparaat! De line-up is goed van Nintendo. Ik vind wel, dat de e-shop beter mag. Ik mis wel de virtual console! De N64 games, zou een goede start zijn!

 • 04/09/2017 om 13:12
  Permalink

  Daar ik nog geen Switch heb, voornamelijk omdat ik eerst eerder gekochte games wil spelen (anders komt het er nooit van), ben ik wel van plan er binnenkort 1 te halen.

  Maar sterke line-up, waar 90% remakes of (oude)multieplatform indies zijn, en snelle opstart mogelijkheden als sellingpoints zijn mij een beetje vergezocht.
  Ik snap het wel, het voegt wat toe aan de totale ervaring, maar lijkt me niet iets waar je een Switch voor koopt, of voor nodig hebt.

  Mij lijkt de simpelheid om er overal mee te spelen, voor de tv, ergens anders in huis, onderweg, bij iemand anders de belangrijkste reden.
  Dat geeft de remakes of ports vaak een extra bestaansrecht omdat die 1 (of meerdere) van bovenstaande situaties goed kan bedienen.

  Wat ik ook mis is een kritische noot, het is niet allemaal geweldig.
  Gebrek aan unieke games, opslagcapaciteit, het hele online gebeuren, prijs van accessoires, batterijduur etc.

Geef een reactie