Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[SPECIAL] De Nintendo Switch is een half jaar oud!

De nieuwste platform van Nintendo viert vandaag haar halfjarig bestaan! Deel jouw ervaringen.

De nieuwste platform van Nintendo viert vandaag haar halfjarig bestaan! Deel jouw ervaringen.

Bijna een jaar geleden werd de Nintendo Switch voor het eerst getoond in een gelikte trailer. De paar minuut durende video gaf goed weer wat we van de platform konden verwachten, namelijk een speelervaring voor in de huiskamer én onderweg. Specificaties en launchtitels waren destijds echter nog onbekend. Daar kwam in januari verandering in. In de eerste maand van dit jaar hield Nintendo een evenement dat wereldwijd te volgen was. Tijdens het verkooppraatje werden de functionaliteiten van de Joy Con uitgelegd en werden de eerste titels voor dit jaar getoond. Denk aan Super Mario Odyssey en de langverwachte The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Hoewel het destijds nog speculeren was, kunnen we inmiddels zeggen dat de eerste maanden van de Nintendo Switch boven verwachting zijn verlopen. Dit geldt voor de verkoopcijfers van de platform alsmede voor een sterke line-up, waardoor geen sprake is van ‘droogte’. Nintendo lijkt ditmaal de zaakjes goed op orde te hebben en het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat de volgende stap binnen handbereik is, namelijk het aantrekken van meer third-party support.

Persoonlijke noot

Ik heb de Nintendo Switch vanaf de release in huis en deze is inmiddels niet meer weg te denken uit de huiskamer. Dit geldt ook voor tripjes onderweg en bezoekjes aan vrienden. Echter, het grootste plezier beleef ik aan de snelheid van de console. Het opstarten van de console alsmede het wisselen van games is binnen een oogwenk gedaan. Dit is een groot verschil met zijn voorganger, waarbij geduld op de proef werd gesteld. Een andere factor waaraan ik plezier beleef is de constante stroom aan games. Zo heb ik mijzelf betrapt op het feit dat ik de afgelopen maanden al een flink aantal titels heb gekocht en dat het lijstje aan pre-orders behoorlijk lang is geworden. Wederom een groot verschil met de Wii U. Het is voor fans van Nintendo en eigenaren van een Switch te hopen dat de toekomst voor het nieuwe Nintendo-systeem net zo rooskleurig gaat verlopen als de afgelopen maanden, maar ik heb ergens het gevoel dat dit wel goed zit.

Hoe heb jij de eerste zes maanden van de Switch ervaren? Welke games heb jij gespeeld? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!