Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Is een hotdog een sandwich?

Nintendo Amerika gebruikt het Switch nieuws kanaal om belangrijke vragen te beantwoorden.

Nintendo Amerika gebruikt het Switch nieuws kanaal om belangrijke vragen te beantwoorden.

Een paar weken geleden had Yoshiaki Koizumi, de producer van Super Mario Odyssey, een “Ask me anything” sessie op reddit. Er werden een hoop interessante vragen gesteld (die je als je wilt hier kan lezen) maar mensen waren vooral geïnteresseerd naar het antwoord op één vraag: Is een hotdog een sandwich?

Goed, nu zijn wij in Europa niet zo met “de hotdog” bezig, maar in Amerika is een hotdog meer dan alleen een broodje met een worstje ertussen. Daar is het een icoon, voor vele een ode aan de Amerikaanse cultuur. Reden genoeg voor Nintendo Amerika om deze vraag ook aan Switch gebruikers voor te leggen. “Is de hotdog een sandwich? Kies “Great!” voor ja, en “Oh” voor nee.” was er enkele weken geleden op het nieuwskanaal te lezen. De uitkomst daarvan zou gedeeld worden en dat is gisteren gebeurd. “Een overwinning voor sandwiches wereldwijd!” 54% vond namelijk dat de hotdog gewoon een sandwich was. Ze werden daarbij echter wel gewaarschuwd dat Yoshiaki Koizumi niet aan hun kant stond, hij had aangegeven dat de hotdog absoluut geen sandwich was.

Hier in Europa mochten we helaas niet met deze belangrijke discussie meedoen. Ons nieuwskanaal heeft wel andere interessante functies, maar het is in ieder geval grappig om te zien hoe het gebruikt kan worden.