Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo aangeklaagd wegens de Joy-Con

Nintendo is aangeklaagd door Gamevice omdat de Switch met Joy-Con-controllers teveel zou lijken op de Wikipad.

Nintendo is aangeklaagd door Gamevice omdat de Switch met Joy-Con-controllers teveel zou lijken op de Wikipad.

Gamevice vindt dat de Switch met de Joy-Con-controller teveel lijkt op hun visie van een controller met een “flexible bridge section”. Hiermee hebben ze het over het ‘frame’ van hun Wikipad, een gaming tablet gebaseerd op Android. Het frame heeft knoppen, een d-pad en een analoge stick om het gamen comfortabeler te maken.

Gamevice weigert overigens te reageren. Nintendo heeft vooralsnog hierover ook nog geen reactie gegeven.

De Wikipad wordt inmiddels niet meer verkocht ten gunste van add-on controllers voor smartphones en tablets die ongeveer hetzelfde werken als de Wikipad. Zo heeft Gamevice een controller die een tablet of telefoon tussen de twee zijkanten inklemt. De controller kan hierna gebruikt worden voor games op je apparaat die in het midden zit.