Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wat de ‘Better Together’ Minecraft-update in gaat houden voor de Switch

In een nieuwe FAQ heeft Mojang allerlei vragen beantwoord over de nieuwe update voor Minecraft die deze herfst uit zal komen.

In een nieuwe FAQ heeft Mojang allerlei vragen beantwoord over de nieuwe update voor Minecraft die deze herfst uit zal komen. We geven je hieronder in een handig overzicht aan wat er allemaal verandert met de aankomende update.

Deze versie van Minecraft ondersteunt cross-platform multiplayer

Dit betekent dat je samen met vrienden die andere platforms zoals Xbox One, Windows 10, iOS of Android gebruiken samen kan spelen, je hoeft niet meer dezelfde editie van Minecraft te hebben als de andere speler(s).

De nieuwe versie van Minecraft gebruikt de nieuwe Bedrock-engine

Deze engine is sinds 2012 in ontwikkeling en wordt onder andere gebruikt voor Minecraft: Pocket Edition en Minecraft: Windows 10 Edition. Deze engine zal ook worden gebruikt voor de Switch en brengt hiermee ook cross-platform multiplayer zoals eerder is gezegd, maar ook andere nieuwe functies die later in dit artikel aan bod komen.

En de Wii U dan?

Die zal de update niet krijgen, helaas! Of oudere console-edities van Minecraft nog ondersteund zullen worden is onbekend.

Oneindige werelden!

Dat heb je goed gelezen! De Nintendo Switch ondersteunt oneindige werelden (al is de wereldgrootte die we nu hebben nog steeds reusachtig naar mijn mening).

Al die uren die je in de huidige versie van Minecraft op de Switch gestopt hebt…

Het is nog niet bekend of oudere werelden te gebruiken zijn in de nieuwe versie van Minecraft op de Switch, maar mocht dit mogelijk zijn, dan wordt er nieuw land gegenereerd na de rand waar de oude wereld zou eindigen in eerdere versies van Minecraft.

Hoe zit het met de DLC die ik gekocht heb?

De DLC die beschikbaar is in de oude én nieuwe versie van Minecraft zullen overgedragen worden. DLC die je op andere platformen gekocht hebt zullen ook beschikbaar zijn op je Switch na de update. De Super Mario Mash-Up Pack en andere console-specifieke DLC kunnen alleen op de console zelf in single-player gebruikt worden.

Je moet een Microsoft-account (Xbox) aanmaken om de meeste multi-player functies te gebruiken

De verschillende platformen worden bij elkaar gebracht door een centraal systeem, Xbox Live. Zo’n account zal je nodig hebben om gebruik te maken van veel multi-player functies, zoals servers.

Heb ik een Xbox Live Gold- of Switch Online-abonnement nodig?

We follow the multiplayer policies for the platforms that we are on, so for example, multiplayer on Xbox One will require an Xbox Live Gold account.

Hoewel ze het niet expliciet zeggen, lijkt het erop dat je geen Xbox Live Gold nodig zal hebben, maar wel een Switch Online-abonnement.

Ik wil mijn eigen resource packs en add-ons gebruiken!

Volgens Mojang zal je je eigen resource packs en add-ons kunnen gebruiken via USB-opslagmedia zolang het platform dit toestaat. De dock voor de Switch heeft USB-poorten, maar of Nintendo het gebruik van deze poorten voor het overdragen van bestanden via USB toestaat is onbekend. Wat ook onbekend is, is of je je skin op deze manier kan veranderen. Wel kan je allerlei content van de Marketplace, waaronder add-ons en resource packs, gebruiken.

Kan ik servers bezoeken?

Ja, je zal servers kunnen bezoeken, maar misschien niet zoals je het misschien gehoopt had. Vanaf consoles, waaronder de Switch uiteraard valt, kan je geen server bezoeken op basis van IP-adressen wegens “beperkingen op consoles”. Je zal alleen servers kunnen bezoeken die partner zijn van Mojang. Of Realms naar de Switch komt is onbekend, maar het lijkt een logische stap te zijn voor Mojang.