In herinnering: Saturo Iwata (1959 – 2015)

Vandaag is het twee jaar geleden dat Saturo Iwata is overleden ten gevolge van galkanaaltumor.

Satoru Iwata zal bij de meeste onder ons bekend staan als de toenmalige president van Nintendo, maar had in de jaren daarvoor een groot aandeel in het ontwikkelen van games als Pokémon, Super Smash Bros. en Kirby. Nintendo behaalde onder zijn leiding hoogtepunten. Denk aan de verkoopsuccessen als Nintendo Wii en DS, maar ook het dieptepunt in vorm van de commercieel geflopte console Wii U staat in het illustere rijtje. In 2014 werd, door afwezigheid bij E3 2014, bekend dat Iwata leed aan galkanaaltumor. Ondanks dat zijn herstel voorspoedig leek te gaan, overleed hij twee jaar geleden. Tijdens The Game Awards Show in 2015 deelde Reggie Fils-Aimé woorden over Satoru Iwata. Om Iwata-san te gedenken hebben we de onderstaande beelden toegevoegd. Rust zacht.

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

4 gedachten over “In herinnering: Saturo Iwata (1959 – 2015)

 • 11/07/2017 om 21:05
  Permalink

  Satoru was verantwoordelijk voor mijn hele jeugd.
  ik groeide op in een tijd waar de DS de grootste console van de markt was, ik herriner me mijn DSi nog wel. ik kreeg hem met new super mario bros, ik zal nooit vergeten dat ik wereld 6 in één dag haalde 😛

  De wii was het enige apparaat (naast de TV dan) waar mijn moeder aan meedeet, ze vond bowlen met wii sports heel leuk en ik genoot altijd van mario party met mijn zus, die bijna nooit video games speelde, ze had een switch kunnen pre-orderen en is nog steeds erg in de ban van breath of the wild.

  Simpel gezegd: Iwata heeft niet alleen mijn jeugd in elkaar gehecht, maar ook mijn famillie.
  sommigen zien hem als een één of andere rare japanner, maar ik zie hem als één van de belangrijkste mensen in mijn leven.

 • 12/07/2017 om 17:19
  Permalink

  Hij was een groot man! Hij leidde veel grote Nintendo spellen in ik weet dat ik in veel spellen zijn naam in de credits heb gezien. En zoals andere ook al zeiden Nintendo was niet Nintendo geweest zonder hem!

Geef een reactie