[REVIEW] Kirby’s Blowout Blast

Kirby’s Blowout Blast is de tweede titel in de serie van uitgebreide Kirby: Planet Robobot-minigames. Een smaakvolle toevoeging of een zure appel? Je leest het in onze review!

Het doel van Kirby’s Blowout Blast is simpel: zuig vijanden op en gebruik ze als projectielen om een zo hoog mogelijke score te behalen. Dit keer staan geen speciale voorwerpen of uitgebreide kopieerkrachten tot je beschikking, alleen maar de meest basale vaardigheden van de roze kauwgombal. Hiermee grijpt de game deels terug op de allereerste Kirby-game, wat zowel positieve als negatieve effecten heeft.

Het is Kirby, in 3D!

Net als in de minigame waar Blowout Blast op gebaseerd is, bestuur je Kirby in een 3D-wereld. De levels bestaan uit simpele, blokvormige gebieden die zweven boven een afgrond. De levels zijn kort en bevatten weinig bijzondere eigenschappen. De echte uitdaging zit hem ook niet in het doorkruisen van deze gebieden, maar in het verslaan van alle vijanden die erin te vinden zijn. Dit doe je door eerst een aantal slechteriken op te zuigen en deze vervolgens in de vorm van een ster weer af te vuren. Op die manier kun je grote combo’s creëren, wat weer zorgt voor een hogere score. Op het einde van elk level worden je prestaties beoordeeld en verdien je een bronzen, zilveren, gouden of platina trofee. Na een aantal levels krijg je een baasgevecht met klassieke Kirby-vijanden – zoals Lololo & Lalala en Kracko – wat zorgt voor een leuke afwisseling.

Dit klinkt allemaal behoorlijk simpel, en dat is het ook. De verschillende levels zijn stuk voor stuk erg kort en zijn daarbij niet moeilijk te trotseren. Als je in een wereld overal goud of hoger scoort, krijg je toegang tot een EX-versie van die wereld. Helaas bevatten deze werelden slechts iets moeilijkere versies van de originele levels, met wat extra vijanden en een ander kleurenpalet voor het gebied. Het hele spel is makkelijk in één middag uit te spelen. Het hele pakket voelt daarom wat karig aan, wat jammer is, aangezien het concept erg leuk is en goed werkt.

Simpel, maar mooi verpakt

Blowout Blast bewijst een ding heel goed: Kirby speelt erg lekker in 3D. Kirby’s besturing is erg mooi overgezet vanuit de originele 2D-gameplay en belooft wat voor de toekomst van 3D Kirby-games. Visueel ziet het spel er netjes uit met kleurrijke graphics en personages. De blokvormige levels gebruiken de uiterlijke kenmerken van klassieke levels uit Kirby’s Dream Land, die de echte Kirby-fans meteen zullen herkennen. Het is niks bijzonders, maar het ziet er mooi en verzorgd uit en past precies bij de game. Daarnaast speelt Blowout Blast zonder de 3D-functie in een stabiele 60fps. Met de 3D-functie ingeschakeld zal de framerate echter behoorlijk kunnen dalen in drukke gebieden.

De muziek bestaat uit remixes van oude Kirby-liedjes, wederom voornamelijk uit Kirby’s Dream Land. Het zijn liedjes die we al zo vaak gehoord hebben, maar nog steeds niet gaan vervelen. Van het luchtige Bubbly Clouds tot het epische lijflied van King Dedede, bijna alle oude tracks zijn voorzien van nieuwe instrumenten en zorgen samen voor een mooi geheel.

Conclusie

Kirby’s Blowout Blast is een simpele, maar vermakelijke game. De levels zijn behoorlijk makkelijk en de game zelf is erg kort. Het concept van Blowout Blast is daarentegen wel erg leuk en is goed uitgevoerd. De vrolijke muziek en kleurrijke graphics zorgen ervoor dat het geheel mooi is afgemaakt. Blowout Blast zal niet de geschiedenis induiken als de meest memorabele Kirby-game, maar met de lage prijs van €6,99 kan het toch voor een leuke, korte ervaring zorgen.

+ De game is goed verzorgd met goede besturing, mooie graphics en vrolijke muziek
+ Het concept is erg leuk

– Het hele pakket voelt wat karig aan
– Levels zijn erg makkelijk

Cijfer: 6,5

Ruben

Ik ben 21 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

4 gedachten over “[REVIEW] Kirby’s Blowout Blast

Geef een reactie