Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo Switch-versie van Xenoblade Chronicles X niet uitgesloten

Xenoblade Chronicles X voor de Wii U was een bijzonder goede game maar werd geen grote hit doordat de console zelf niet al te succesvol wist te worden. Zou een Switch-versie dan geen optie zijn?

Xenoblade Chronicles X voor de Wii U was een bijzonder goede game maar werd geen grote hit doordat de console zelf niet al te succesvol wist te worden. Zou een Switch-versie dan geen optie zijn?

Monolith Soft’s Tetsuya Takahashi heeft in een interview laten weten dat een Switch-versie van de game in de toekomst zeker niet is uitgesloten. Hij zou hier graag over na willen denken, echter wel pas wanneer Xenoblade Chronicles 2 is afgerond. Aan Takahashi werd de vraag voorgelegd of de game, net als Mario Kart 8, een heruitgave zou kunnen krijgen op de Switch, aangezien de Wii U zelf een lage user base had. Daarop gaf hij als antwoord:

Thank you for that feedback. I think we’re currently completely focused on creating Xenoblade Chronicles 2, and even after I go back to Japan, I have a mountain of tasks that I need to overcome. But I would love to think about it, after the development for Xenoblade Chronicles 2 is completed.

Een heruitgave op de Switch zou dus zomaar eens kunnen komen. Mocht dat zo zijn, dan horen we daar waarschijnlijk in 2018 pas meer over.