Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Psyonix spreekt positief over Nintendo’s hulp bij ontwikkeling Rocket League

Eerder dit jaar werd de game Rocket League voor de Switch onthuld. Ontwikkelaar Psyonix sprak positief over de hulp die Nintendo heeft geboden tijdens de ontwikkeling tot nu toe.

Eerder dit jaar werd de game Rocket League voor de Switch onthuld. Ontwikkelaar Psyonix sprak positief over de hulp die Nintendo heeft geboden tijdens de ontwikkeling tot nu toe.

Psyonix’s Jeremy Dunham liet tegenover GamesIndustry weten dat Nintendo veel hulp gaf waar nodig. Nintendo is volgens hem heel open geweest om alle middelen te geven die Psyonix nodig had voor het ontwikkelen. Volgens hem komt de Switch-versie bovendien dichtbij de andere versies in de buurt. De Nintendo Switch-versie krijgt ook cross-platform play. Hiermee kun je samen spelen met spelers op een ander platform. Dunham liet ook weten dat er veel vraag is naar Rocket League op een draagbaar apparaat. Met de Switch-versie gaat dit dan ook eindelijk gebeuren.

Rocket League is een racevoetbalspel ontwikkeld door Psyonix. In de game stap je achter het stuur van een supersnelle raket-auto en race je in de Rocket League-arena. In deze teamsport speel je voetbal in een demolition-derby. Met voertuigen die je zelf kunt aanpassen is het de bedoeling om explosieve goals te maken.

“It is a bit of a passion project for us and we want to make sure it is done exactly the way we want it to be done. Nintendo has been very open with giving us whatever resources that we need, answering any questions that we have, allowing us to do cross-network play, which is a big deal and very important to us and they had no problem with that at all. That was the very first question I asked them. I said: ‘If we are going to commit to doing this, would you guys allow us to do cross-platform?’ And they told me that if it is important to us, then we will do cross-platform. There wasn’t even any hesitation.”