Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo ziet nog steeds toekomst in handhelds

Goed nieuws voor fans van portable Nintendo-systemen

Goed nieuws voor fans van portable Nintendo-systemen

Paste Magazine heeft een interview gepubliceerd met het hoofd van marketing van Nintendo Amerika, Doug Bowser. Tijdens het interview werd Bowser gevraagd naar de toekomst van de handheld, of er nog steeds veel 3DS-games in ontwikkeling zijn en over de Nintendo Switch.

Volgens Bowser groeit de hoeveelheid 3DS-gebruikers nog steeds met 10% per jaar, wat goed is voor zo’n 6 miljoen extra exemplaren in 2017. Met de nieuwe 2DS XL hoopt Nintendo een nog groter publiek aan te trekken. Ze zijn ook nog steeds hard aan het werk om nieuwe software te ontwikkelingen, voegde Bowser toe.

We’re launching the 2DS XL, which takes the best of the 2DS and the best of the XL, and brings it together for that user that doesn’t want a 3DS experience, but wants a sleeker clamshell based model. And it delivers that for $149. So, we’re still investing in hardware. And with the announcements you’ve seen this week, we’re obviously still investing in software too.

Op de vraag of de 3DS langzaam maar zeker gaat verdwijnen door de komst van de Switch, reageerde Bowser ontkennend. Volgens hem biedt Nintendo’s handheld een ander soort gameplay dan de Switch, waardoor de twee systemen samen kunnen overleven. Hij gaf Metroid: Samus Returns als voorbeeld.

For example, with the Samus game, they’ll have the map on the bottom and the beautiful gameplay up top, so it’s a really neat opportunity to engage in a different style of gameplay, it can be in parallel with the Switch. They can both survive together.

Als laatste vroeg Paste naar de volgende generatie van Nintendo handhelds en of deze weer het 3DS-format gaan gebruiken. Hierop kon Bowser alleen maar zeggen dat ze op dit moment bezig zijn met de lancering van de 2DS XL en de Nintendo Switch. De tijd zal het leren.

Right now the one we’re working on is the one we’re about to launch (New 2DS XL). I think time will tell. We’re only in the early stages of the Switch, we’ll see how the year plays out.

Bron