[Hands-On] Flip Wars

Een paar maanden geleden werd Flip Wars aangekondigd voor de Switch met een zomerse releasedatum. Bij de Nintendo Post-E3 vorige week konden wij een demo spelen en wat ik ervan vond lees je hier.

Wat mij meteen opviel aan Flip Wars, is dat het een enorme gelijkenis heeft met Bomberman. Zo heb je een level dat bestaat uit verschillende vakken, maar waar Bomberman gebruik maakt van bommen, moet jij een Hip-Drop gebruiken om vakjes jouw kleur te maken. Staat toevallig een tegenstander op één van de veranderende vakjes, dan zal hij gelanceerd worden. Daarnaast verschijnen op het speelveld regelmatig krachten die je zullen helpen te overwinnen. Zo zullen sommigen je sneller laten rennen, terwijl anderen je meer vakjes laten omkeren in jouw kleur.

In de volledige game zal je drie game modi vinden: Life Battle, Knock Out en Panel Battle. Helaas hebben wij alleen de Panel Battle kunnen uitproberen, maar dat gaf wel goede hoop voor het plezier van de andere modi. Het is een enorm chaotische game die constant een andere wending neemt. Tot de tijd voorbij is zal het niet zeker zijn wie er wint, want in nog geen seconde kan degene op laatste plek opeens eerste worden.

Totaal ziet Flip Wars er grappig uit en met de extra modi, online opties en prestaties die in de uiteindelijke game gaan zitten, belooft het een prima pakket te worden voor de lage prijs van ongeveer €8,60 (omgerekend vanaf de Japanse prijs).

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

Eén gedachte over “[Hands-On] Flip Wars

Geef een reactie