[GUIDE] Unlockables in ARMS

De nieuwste IP van Nintendo is vorige week uitgekomen voor de Nintendo Switch, maar hoe speel je nu alle unlockables vrij en hoe kom je aan prijsgeld? Volg de stappen in onze guide en word kampioen in ARMS!

ARMS is de kleurrijke vechtgame die exclusief voor de Nintendo Switch is verschenen. Met behulp van verlengde armen is het mogelijk om de tegenstander op afstand te raken, maar dat is niet alles! Elke arm kan een speciale handschoen (ARMS) dragen die elk zijn eigen specialiteit heeft. Er zijn in totaal 27 per personage vrij te spelen en te combineren, waardoor de mogelijkheden bijna oneindig zijn. Maar hoe speel je ze vrij?

ARMS

Elke vechter wordt aangeboden met drie ARMS. Bij het vrijspelen van de uiteenlopende handschoenen is het mogelijk om de sets te wijzigen naar eigen voorkeur. Om dit vrij te spelen moet je naar de modus “Get ARMS” gaan. In deze modus krijg je de mogelijkheid om speciale handschoenen vrij te spelen. Dit is mogelijk door binnen de gekregen tijd zo veel mogelijk cadeautjes te raken. De minigame is mogelijk in drie verschillende standen, waarbij de tijdsduur het verschil maakt. De tijdsduur wordt bepaald door de hoeveelheid muntjes die betaald zijn, namelijk 30, 100 of 200 muntjes.

De minigame bestaat uit het raken van bordjes en uiteindelijk cadeautjes die nieuwe ARMS bevatten. Het vrijspelen van de handschoenen verloopt willekeurig. Dit houdt in dat de cadeautjes niet altijd wordt gegeven aan de vechter die je hebt gekozen. Het is zelfs mogelijk om een handschoen dubbel te krijgen voor dezelfde vechtersbaas. Indien dit gebeurt, zal een upgrade van de handschoen plaatsvinden. Dit leidt tot meer kracht of snelheid voor de desbetreffende ARMS. Een voorbeeld van een geüpgradede handschoen is hieronder te zien.

Prijsgeld

Maar hoe kom je dan aan het gewenste prijsgeld? ARMS biedt verschillende modi aan waarin het verdienen van muntjes mogelijk is. Denk aan Grand Prix, Ranked en Versus Mode. Echter, de waardering is verschillend per modus. Om een duidelijk overzicht te krijgen in welk modus je het snelst geld binnen kan harken, kan je het onderstaande lijstje er op na houden:

GP


In Grand Prix zal je het opnemen tegen de verschillende vechtersbazen uit ARMS. Het prijsgeld verschilt per niveau en soort gevecht. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe hoger het prijsgeld zal zijn.

 • Niveau 1: 
 • Gevecht gewonnen – 2 punten
 • Mini-game gewonnen – 1 punt
 • Kampioen verslagen – 6 punten
 • Niveau 2 tot en met 5: 
 • Gevecht gewonnen – 4 punten
 • Mini-game gewonnen – 2 punt
 • Kampioen verslagen – 8 punten
 • Niveau 6 en 7: 
 • Gevecht gewonnen – 6 punten
 • Mini-game gewonnen – 3 punt
 • Kampioen verslagen – 12 punten

Prijsgeld kan verder nog oplopen door een gevecht perfect af te ronden en door de eindbaas te verslaan. Zo is het mogelijk om op niveau zes en zeven minimaal 90 punten te verzamelen. Hier tegenover staat de toenemende moeilijkheidsgraad een belemmering kan vormen.

Versus

In versus heb je de mogelijkheid om verschillende modi uit te proberen. Dit kan tegen een CPU of tegen een lokale medespeler. De waardering verschilt echter per minigame, waardoor de ene modus net wat interessanter kan zijn dan de ander.

 • Gevecht gewonnen in Fight/Team Fight – 2 punten
 • 1-on-100 – 3 punten, 4 punten voor bereiken eindbaas
 • Overige modi, zoals Training – 1 punt

Online

Online bestaat uit twee verschillende modi, te kennen als Party Mode en Ranked Mode. In Party Mode zal je verschillende soort gevechten uitvoeren, dit is mogelijk tegen en met andere spelers. Indien een aantal gevechten succesvol zijn afgerond is het mogelijk om een extra uitdaging aan te gaan waardoor meer muntjes behalen mogelijk is. Anderzijds is de waardering als volgt:

 • Gewonnen gevecht – 3 punten
 • Verloren gevecht – 1 punt

In Ranked Mode is de waardering anders. In deze modus neem je het op tegen gelijkwaardige spelers waarbij het bereiken van een hoger niveau de doelstelling is. In deze modus staat alleen het vechten centraal. Hoops, Skillshot en V-Ball worden dus niet opgenomen in Ranked Mode.

 • Gewonnen gevecht – 8 punten
 • Verloren gevecht – 2 punten

Meer unlockables?

Een aantal modi zijn ideaal om binnen een korte tijd veel ARMS vrij te spelen. Denk aan Grand Prix (op een hoog niveau) en Party/Ranked Mode. Uiteindelijk is een persoonlijk voorkeur een belangrijke factor bij het spelen van ARMS, want als jij liever in Versus Mode speelt, moet je dat ook zeker doen. De muntjes komen vanzelf binnen. Naast het vrijspelen van ARMS is het mogelijk om nog een unlockable te ontdekken. Indien Grand Prix op niveau 4 succesvol wordt afgerond, zal Ranked Mode automatisch tevoorschijn komen. Het lijkt wellicht dat er weinig valt vrij te spelen in ARMS, maar er gaan zeker tientallen uren voorbij om alle ARMS voor elke vechtersbaas te unlocken.

ARMS is 16 juni voor de Nintendo Switch uitgebracht. Een review kan je hier terug vinden.

Vincent

Nintendo-fan vanaf mijn kindertijd. Sindsdien altijd een fan gebleven, met af en toe een uitstapje richting de concurrentie. Vrijwel elke serie van Nintendo kan ik wel waarderen.

Geef een reactie