ARMS kent een sterk debuut in Japan

In het land van de rijzende zon gaat ARMS als warme broodjes over de toonbank, maar hoe staan de verkochte eenheden tegenover concurrerende titels binnen het genre?

Vorige week werd ARMS uitgebracht voor de Nintendo Switch. De kleurrijke vechtgame kent een goede openingsweek in Japan, waar 70% van de beschikbare aantallen werden verkocht (meer dan 100.000 stuks). Na een vergelijking met titels uit dezelfde genre kan worden geconcludeerd dat ARMS een zeer sterk debuut kent. Sterker nog, alleen titels als (Super) Street Fighter IV en Tekken 6 werden beter verkocht in de openingsweek. Een opsteker voor Nintendo en het team achter ARMS. Wel moet er bij vermeld worden dat titels als Dragon Ball, One Piece en Super Smash Bros. niet in de lijst zijn opgenomen, waardoor directe soortgenoten overblijven. De statistieken van de analyse zijn hieronder waar te nemen.

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

6 gedachten over “ARMS kent een sterk debuut in Japan

Geef een reactie