Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Video van ongebruikte boss Mega Man 4

Oorspronkelijk zouden spelers halverwege Mega Man 4 oog in oog komen te staan met een enorme sfinx. Deze vijand is om onbekende redenen uit de game gehaald, maar er is een video opgedoken waarin dit gevecht te zien is.

Oorspronkelijk zouden spelers halverwege Mega Man 4 oog in oog komen te staan met een enorme sfinx. Deze vijand is om onbekende redenen uit de game gehaald, maar er is een video opgedoken waarin dit gevecht te zien is.

Mega Man 4 komt al uit 1991, en sporen van deze midden baas waren al eerder in de data van de game gevonden. Tot op heden hadden alleen niet veel mensen het in actie gezien, omdat Capcom hem al vrij snel uit de game verwijderde. Een officiële reden daarvoor is nooit gegeven, al zou je uit de video kunnen halen dat deze vijand wellicht iets te moeilijk was. Het lijkt er namelijk op dat Mega Man op stenen moest springen om de slang op de sfinx zijn hoofd te kunnen schieten, maar de ruimte die je daarvoor kreeg was erg beperkt.

De video die je hieronder kunt bekijken is gemaakt tijdens de Tokyo Toy Show van ’91, waar veel games werden laten zien die nog niet af waren. Mega Man 4 is te zien vanaf 4:13

https://www.youtube.com/watch?v=dje-I2c5sbE