[Preview] New 2DS XL

Tijdens de E3 kreeg ik de tijd om de 3DS-games te spelen en dat kon op niks minder dan de nieuwe hardware van Nintendo, de New 2DS XL.

Voor wie het nog niet weet, de New 2DS XL is qua inhoud praktisch hetzelfde als de New 3DS XL. Deze mist, volstrekt logisch, de 3D-functie. Qua hardware specificaties heeft de nieuwe handheld verder alle upgrades die de New 3DS ook had. Hierdoor is de nieuwe 2DS een stuk krachtiger dan zijn voorganger en bevat de hardware een ingebouwde NFC-lezer. Daarnaast is het apparaat niet meer als de 2DS één blok, maar is het net als de gewone 3DS-lijn opklapbaar. Wel is hij als geheel iets kleiner dan zijn 3DS-broer, terwijl de schermafmetingen toch gelijk zijn.

Tijdens de gameplay was het goed merkbaar dat de 2DS hardware een upgrade heeft gehad en nu gelijk loopt met de New 3DS. Alles loopt heerlijk soepel en laadt snel. Op de bouwkwaliteit valt ook niks aan te merken, hoewel het apparaatje enorm licht is en dus soms een beetje breekbaar aanvoelt. Een verbeterpunt van de New 2DS boven de 3DS is dat de microSD-kaart nu niet meer achter een afschroefbare klep zit, maar samen met de ingang van de game cartridge achter een klein klepje.

Of de 2DS XL aan te raden is, is redelijk lastig te zeggen. Als de 3D-effecten je niet boeien, vind ik de 2DS XL persoonlijk een stuk fijner dan de gewone 2DS door zijn betere draagbaarheid. Daarnaast geeft zijn extra kracht je ook toegang tot games als Xenoblade Chronicles en de SNES Virtual Console-games. Dus om hiervoor te upgraden van een 2DS, is misschien niet genoeg. Als nieuwe koper is de 2DS XL echter zeker aan te raden boven de reguliere 2DS.

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

3 gedachten over “[Preview] New 2DS XL

 • 20/06/2017 om 23:01
  Permalink

  Ik heb de New 2DS XL al 2 maanden hier in huis, het is een hele verbetering op de New 3DS XL.
  Alleen de speakers zitten op een hele onmakkelijke locatie.

 • 20/06/2017 om 23:16
  Permalink

  Ben blij met mn new 3DS Xl, dus laat deze even voorbij gaan. Hij ziet er wel een stuk beter uit dan de 1ste versie, wat was dat ding lilluk! Misschien dat ik ze over een paar jaar voor weinig aanschaf voor de collectie.

Geef een reactie